Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 1, 3. kolo
10.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rakušané slaví první gól (© AFP)

Obhájce prvenství z Ligy národů dál tápe, Francie nevyhrála ani v Rakousku

Ani na třetí pokus se Francii nepodařilo v novém ročníku Ligy národů zvítězit, v Rakousku se málem nedočkala ani žádného bodového zdaru, nebýt gólového příspěvku Kyliana Mbappého z finálních pasáží zápasu. Domácí znovu potvrdili, že v tomhle uskupení můžou konkurovat i největším evropským gigantům. Jejich jedinou branku zařídil v první půli Andreas Weimann.

Vůbec první střelu na bránu vyprodukoval až ve 13. minutě Tchouaméni, nicméně jeho pokus z dálky nebyl ani náhodou přesný, a tak pouze přeletěl domácí břevno. V 18. minutě už ale byli Les Bleus vstřelené brance rozhodně daleko blíže, to když Griezmannův prudký centr ze standardky vyrazil gólman Pentz pouze před sebe, bleskově se o dorážku hlavičkou pokoušel Benzema, avšak jeho soupeř vytasil parádní reflexivní zákrok. Míč se ještě nebezpečně hýbal v brankovém území, nikdo z Francouzů se však nesnažil dorážet, a tak ho odkopl bek Wöber.

Ve 32. minutě hrozil Benzema ještě jednou, tentokráte napřáhl ze střední vzdálenosti, ovšem s jeho zakončením neměl Pentz výraznější potíže. Rakousko sumárně bránilo bezgólové skóre velmi slušně, ve 37. minutě se přitom dočkalo hodně nečekané odměny v podobě vedení, jež rezultovalo prakticky z ničeho nic. Arnautovic se procpal do vápna, nezpanikařil, s ničím se neunáhlil, ve vhodnou chvíli balón prostrčil na Laimera, který ho pak okamžitě přeposlal před bránu, kam si sběhl Weimann, a ten jednoduše překonal marně zasahujícího gólmana Llorise. Domácí najednou dost ožili a těsně před přestávkou dokonce mohli svůj náskok navýšit, jenže po Laimerově pobídce Arnautovic svou levačkou z otočky Llorise opravdu moc neprověřoval. Ještě jednou se poté stačil ozvat Benzema, jeho technickou střelu každopádně polapil Pentz.

I ve druhém poločase se Rakušané soustředili hlavně na udržení pevných základů v obranných činnostech, a je pravda, že Francie se do tutovek s pravidelností nepropracovávala. Stále byl po úspěchu hladový Benzema, jehož navštívenka z voleje z 51. minuty, protečovaná stoperem Traunerem, skončila kousek vedle brány. V 55. minutě ozkoušel svoje šutérské schopnosti též Pavard, i v tomto případě však zasáhl pořád pozorný Pentz. A trestuhodně pak branku přepálil rovněž Pavardův spoluhráč Coman. Až nakonec musel hosty uchránit od další pohromy v této soutěži Mbappé, který proklouzl na hřiště z lavičky krátce po hodině hry. V 83. minutě ťukl ve středu pole merunu k Nkunkuovi, ten mu ji adresoval zpátky, pařížský forvard byl přitom již dávno nastartovaný, prchl všem svým strážcům a usměrnil ji nekompromisně pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele