Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 3. kolo
09.06.2022 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Georgios Masouras a Dimitrios Pelkas (© AFP)

Řecko zvítězilo i potřetí a opět se přiblížilo k vytouženému postupu do Ligy B

Mistři Evropy z roku 2004 potvrdili svou dominanci ve druhé skupině Ligy C a nyní po snadném skalpu tápajícího Kypru (3:0) zaznamenali již svou třetí výhru v řadě. Díky tomu vévodí tabulce s plným počtem devíti bodů a s přívětivým skóre 5:0, na mezinárodní scéně momentálně neinkasovali dlouhých 301 minut. Naopak Kypr po druhé porážce zůstává na posledním čtvrtém místě s jediným bodem, tentokráte zaostával ve všech ohledech.

Ostrovní výběr na rozdíl od svého čtvrtečního protivníka ještě ani jednou neskóroval a se skóre 0:5 ho rozhodně nečeká jednoduchá úlohu v boji o záchranu, i když v tuto chvíli má na kontě stejný počet bodů jako třetí Severní Irsko. Výběr vedený uruguayským trenérem Gusem Poyetem rozhodl o svém úspěchu již v prvním poločase, ve kterém se prosadil hned dvakrát, svůj náskok pak definitivně pojistil ihned po přestávce.

Aktivní domácí zužitkovali hned svou první velkou možnost z 8. minuty a i jejich třetí gól v tomto ročníku Ligy národů vsítil Anastasios Bakasetas. Osmadvacetiletý kanonýr tureckého Trabzonporu se po zpětném centru Tsimikase z levého křídla opřel do míče z osmnácti metrů a svůj parádní skákavý pokus usměrnil přímo k pravé tyči. Neuběhlo ani dalších dvanáct minut a Řecko dostal do dvoubrankového vedení Vangelis Pavlidis.

Nejlepší klubový střelec nizozemského Alkmaaru po chybné rozehrávce soupeře obdržel přihrávku z pravé strany od nezastavitelného Bakasetase a z pěti metrů se snadno trefil doprostřed branky. O osudu tohoto střetnutí bylo rozhodnuto ve 48. minutě. O výstavní trefu se postaral Dimitris Limnios, jenž z hranice šestnáctky nekompromisně zavěsil pod břevno. Domácí mohli přidat dokonce svůj čtvrtý zásah zhruba dvacet minut před koncem, avšak prudkou hlavičku střídajícího Masourase brilantně zneškodnil gólman Michael.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele