Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 3, 6. kolo
26.09.2022 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Rumunská radost (© AFP)

Rumunsko hladce zdolalo Bosnu, i přesto ale sestupuje do Ligy C

Rumunsko sice zvládlo svůj závěrečný duel proti jistě postupující Bosně a bez větších potíží ji porazilo 4:1, ovšem ani tento dílčí úspěch mu na udržení stávající Ligy B nestačil. V tabulce skupiny 3 totiž obsadil poslední čtvrtou příčku se ziskem solidních sedmi bodů a za třetí Černou Horou zaostal vinou horší bilance vzájemných utkání. Rumuny poslalo o patro níže souběžné vítězství Finska v Podgorici (2:0).

Hostům před tímto střetnutím vůbec o nic nešlo a mohli si dovolit určitě změny v základní jedenáctce. I přes pondělní porážku skončili první o tři body před druhým Finskem. Svěřenci trenéra Edwarda Iordănescua se poprvé museli strachovat krátce po odehrané čtvrthodině, kdy nebezpečně hlavičkoval Kovačević, avšak horní tyč přeci jen o kousek minul. Hostující výběr opět zahrozil zhruba deset minut před výměnou stran.

Tentokráte pálil k pravé tyči Šarić, jenže vynikající zákrok předvedl brankář Radu a odvrátil ho do bezpečí. Domácí z ničeho nic prorazili ve 38. minutě. Dennis Man převzal v pokutovém území soupeře vynikající přihrávku od Bancua, balón si navedl blíže do středu a z dvanácti metrů propálil gólmana Vasilje. Rumuni mohli navýšit svůj náskok ještě do přestávky, ale Alibec nevyzrál tváří v tvář na hostujícího strážce branky a pak mířil těsně nad aktivní Man.

Druhý poločas se odehrával v mnohem opatrnějším duchu, domácí se podruhé prosadili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Na přesně načasovaný skákavý přízemní centr z levého křídla si seběhl před poloprázdnou branku střídající George Puşcaş a z bezprostřední blízkosti ji nemohl minout. Bosna však ještě nesložila zbraně a v 77. minutě vykřesala naději na bodový zisk díky trefě svého historicky nejlepšího střelce Edina Džeka.

Nestárnoucí kanonýr italského Interu využil parádního pasu Dediće z pravé strany a prudkou hlavičku usměrnil přímo k bližší konstrukci kolem plachtícího Radua. Nicméně neuběhly ani další dvě minuty a Rumunsko si vzalo zpět dvoubrankový náskok. Čtyřiadvacetiletý obránce druholigové španělské Huescy Andrei Ratiu stanul před zcela odkrytým prostorem tří tyčí po střele Bancua z mírného úhlu a následném zákroku Vasilje, z pěti metrů pak s přehledem rozvlnil síť.

V 86. minutě uzavřel gólový účet tohoto střetnutí Puşcaş svou druhou brankou v zápase. Po rychlém přečíslení vymyslel zpětnou nahrávku na hranici pokutového území nově příchozí Camora a zcela zapomenutý útočník druholigového italského Janova zakroutil svůj projektil k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele