Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 2, 2. kolo
05.06.2022 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

San Marino mohlo kopat penaltu, ta byla odvolána. Nakonec doma padlo s Maltou

San Marino utrpělo svou druhou porážku v rámci Ligy národů, po nezdaru na půdě Estonska, kde každopádně neodvedlo vůbec špatnou práci, padlo stejným poměrem také doma s Maltou. Ta se především v prvním dějství hodně trápila, vůbec nedokázala najít recept na zpevněnou soupeřovu defenzivu, nakonec však po obrátce přece zabrala a radovala se z očekávané výhry.

Domácí drželi nerozhodný stav v prvním poločase, jejich protivník působil směrem dopředu hodně nevábně a bezgólové skóre bylo vlastně pouze logickým vyústěním dění na hřišti. Až po přestávce tak došlo na nejzajímavější okamžiky tohoto utkání. A San Marino jásalo hlavně v 54. minutě, to když sudí Agajev nařídil v jeho prospěch pokutový kop poté, co Steve Borg měl ve vlastní šestnáctce podrazit Nanniho. Opakované záběry ovšem ukázaly, že Nanni si kopl do vlastní nohy sám, celou situaci zkoumal VAR a penalta byla nakonec správně odvolána.

Tenhle moment jako by Maltu vybudil ke zlepšenému výkonu a jakožto favorit tohoto klání se dočkal dvou přesných zásahů, které rozhodly o jejím vítězství. V 59. minutě ve středu pole uvolnil Guillaumier do běhu Busuttila, ten pronikl až za vápno a odtud zacílil do spodního rohu brány. A v 75. minutě pak dlouhý pas zleva od Corbalana využil hlavičkou Guillaumier.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele