Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 4. kolo
12.06.2022 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Paddy McNair (© AFP)

Severní Irsko i podruhé remizovalo s Kyprem, tentokráte však byly k vidění hned čtyři branky

Důležitý souboj o udržení Ligy C svého vítěze opět neměl. Úvodní zápas v Larnace skončil po nudném průběhu nerozhodně v bezbrankovém poměru, tentokráte v Belfastu byla k vidění mnohem atraktivnější podívaná a diváci se dočkali hned čtyř gólů. Hostující outsider přitom vedl krátce po změně stran už o dvě branky, avšak v závěrečné dvacetiminutovce o náskok přišel, vyrovnávací trefu navíc inkasoval ve čtvrté nastavené minutě.

Výběr z Britských ostrovů tedy zůstal na třetím místě tabulky se dvěma body a před svým nedělním rivalem je stále jen díky lepšímu skóre. Úvodní půlhodina tohoto střetnutí nic zásadního nepřinesla, poté z ničeho nic překvapivě udeřili svěřenci trenéra Nikose Kostenogloua. Vůbec první branku Kypru v tomto červnovém cyklu zaznamenal teprve jednadvacetiletý útočník Andronikos Kakoullis.

Kmenový hráč Omonie Nikósie po standardní situaci Kyriakoua lehce tečoval míč hlavou ve středu pokutového území soupeře a usměrnil ho přímo k pravé tyči. Domácí mohli srovnat necelých pět minut před přestávkou, nicméně tvrdou střelu McMenamina výborně zneškodnil brankář Christodoulou. Hosté vstoupili do druhého dějství s větším nasazením a v 51. minutě vsítili svůj druhý gól, o který se znovu postaral Kakoullis.

Tentokráte přelstil ofsajdovou past po finální nahrávce Tzionise a z bezprostřední blízkosti nemohl minout zcela odkrytou branku. Severní Irsko se vrátilo zpět do hry o bodový zisk za dalších dvacet minut. Snížit dokázal Paddy McNair, jenž po ráně nově příchozího McGinna a zákroku Christodouloua stál ve správnou chvíli na správném místě a zblízka snadno rozvlnil síť.

Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem chtěl srovnat stav Conor Bradley, avšak jeho projektil letěl o decimetry nad břevno. V poslední možnou chvíli zařídil konečný nerozhodný výsledek obránce Jonny Evans, neboť ze tří metrů ve skluzu dostal balón s pomocí břevna za brankovou čáru zhruba o půl metru. Vzápětí skóroval na druhé straně Christofi, jenomže se nacházel ve zřetelném ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele