Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 1. kolo
02.06.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Anastasios Bakasetas (© AFP)

Řecko díky trefě Bakasetase těsně udolalo Severní Irsko

Řecko zvládlo svůj první duel Ligy národů a ve skupině 2 Ligy C nakonec udolalo v Belfastu Severní Irsko nejtěsnějším poměrem 1:0. Hosté vsítili svůj jediný gól zhruba pět minut před přestávkou, ostrovní výběr i přes zvyšující se tlak po změně stran vyrovnat nedokázal. Řekové se díky tříbodovému zisku dostali na druhé místo tabulky o skóre za prozatím vedoucí Kosovo, domácí jsou naopak třetí s nulou na kontě před posledním Kyprem.

Čtvrteční duel rozhodně neoplýval ofenzivní krásou a k vidění spíše byl nesmírně taktický výkon z obou stran. K prvnímu vážnějšímu ohrožení branky došlo zhruba v polovině prvního poločasu, ale prudkou hlavičku zblízka v podání Giakoumakise dokázal zkrotit ve svých rukavicích pozorný brankář Peacock-Farrell. Reprezentace vedená uruguayským trenérem Gusem Poyetem rozhodla o svém úspěchu ve 39. minutě.

Po chybě soupeře ve středu hrací plochy převzal balón Limnios a po krátkém sólu ho předložil před hranici pokutového území pro osamoceného Anastasiose Bakasetasa, jenž ho po zemi razantně usměrnil přímo do levého spodního růžku. Hosté mohli navýšit svůj náskok v poslední minutě první půle, ale po rychlé akci 3 na 3 selhal v nadějné pozici rozběhnutý Rota a z mírného úhlu přestřelil břevno o několik metrů.

Mistři Evropy z roku 2004 po změně stran výborně bránili a sami čekali na rychlé protiútoky, nicméně až do závěrečného hvizdu nebyla k vidění jediná gólová možnost. Jeden z favoritů skupiny 2 se v následujícím nedělním střetnutí pokusí uspět v Kosovu, naopak Severní Irsko bude mít co napravovat na půdě podceňovaného Kypru.

Autor: Viktor Sandev / highlightsfootball.net, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele