Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 1. kolo
08.06.2022 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Anthony Ralston (© AFP)

Skotsko zahájilo Ligu národů úspěšně a konkurenční Arménii zdolalo 2:0

Skotové přesně před týdnem nezvládli hned první vystoupení baráže o MS 2022 v Kataru s Ukrajinou a před vlastními fanoušky byli vyřazeni po výsledku 1:3, nicméně ve svém úvodním duelu tohoto ročníku Ligy národů předvedli vynikající výkon v prvním poločase proti Arménii a nakonec si s přehledem dokráčeli pro výhru 2:0. V tabulce první skupiny Ligy B se proto vyhoupli na vedoucí příčku se třemi body, hosté naopak klesli na třetí místo.

Hosté tak nenavázali na překvapivý úspěch v Irsku (0:1) a tentokráte za svým protivníkem z Britských ostrovů výrazně zaostali. Ten vstoupil do utkání naprosto fantasticky a do vedení se mohl dostat už po pěti odehraných minutách, ale nabíhající Armstrong svou střelou z osmi metrů pouze trefil levou tyč. Neuběhly ani další tři minuty a prosadit se mohl Robertson, jenž však minul vzdálenější konstrukci o několik decimetrů.

Domácí se přiblížili k důležitému tříbodovému zisku ve 28. minutě. Anthony Ralston využil parádního obloučku z levého křídla od Armstronga a svou pohotovou hlavičku zblízka usměrnil do sítě. O devět minut později zahrozil také Christie, ale ten ve vyložené pozici přestřelil hostující branku. Skotsko se mohlo uklidnit pět minut před přestávkou, kdy po rohovém kopu McGinna hlavičkoval přímo k bližší tyči zcela osamocený Scott McKenna.

McKenna v nastaveném čase první půle rozvlnil síť dokonce podruhé, jenomže tento jeho zásah nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu Hendryho. Tým okolo trenéra Steva Clarka si po přestávce hlídal dostatečný náskok a vůbec nikam nespěchal, za zmínku stojí jen jeden moment - zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem podruhé zazněla branková konstrukce, dělovku McGinna ze čtrnácti metrů totiž vyškrábl gólman Jurčenko konečky prstů na břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele