Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 6. kolo
25.09.2022 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Utrápené Slovensko na závěr Ligy národů plichtilo s Běloruskem

Slovensko v posledním klání Ligy národů proti Bělorusku vlastně jen potvrdilo, že aktuálně není v dobrém rozmaru, proti jistě poslednímu týmu tabulky nedosáhla na vítězství a v soutěži skončila překvapivě až za prvním Kazachstánem a druhým Ázerbájdžánem. Za hosty se na neutrální srbské půdě prosadil Ivan Bachar, domácí po obrátce vyrovnali Adamem Zrelákem.

Prvotní duely nového slovenského kouče Francesca Calzony nedopadly dle očekávání. Zatím na své konto neuzmul potřebnou, kýženou výhru, kterou by prostě jasně naznačil, že on je tou správnou volbou pro slovenský nároďák, a musel se spokojit pouze s cenou útěchy v podobě premiérového získaného bodu, ač jeho parta rozhodně plnila roli favorita. Ani hostující kouč Georgij Kandraceu každopádně nemohl být spokojený s vystoupením svého mužstva, ovšem v kontextu celého působení v Lize národů. O udržení Ligy C se totiž bude muset rvát v baráži.

Slovensku se podařilo rozvlnit síť poprvé ve 33. minutě, to když běloruský brankář Plotnikau ještě dokázal zachytit zakončení Boženíka, avšak na dorážku Kucky už neměl nárok. Situace se každopádně zkoumala na videu, bylo zjištěno, že krátce předtím zahrál nedovoleně rukou právě Boženík, takže branka nebyla uznána jako regulérní. A krátce před obrátkou se o přesný zásah zasadilo naopak Bělorusko. Pjačénin zahrál rohový kop na bližší tyčku, Malkevič míč hlavou prodloužil za sebe, a odtud Bachar snadno překonával gólmana Rodáka. Remízu poté v 65. minutě zřizoval střídající Zrelák, který se krátce po svém pobytu na hrací ploše opřel do balón akrobatickým způsobem, a zužitkoval tak centr z levé strany, který produkoval Hancko.

Autor: Patrik Sandev / sport.aktuality.sk, whoscored.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
milan78

double ostuda ?!

Reagovat
FOKER

0:1

Reagovat
O.Giroud

Jebne ma uz z toho Satku, ani Van Dijk by ho neposadil

Reagovat
smazaný uživatel

Nie zeby som si myslel, že Valjent je nejaky extra zazrak, ale aby ani uz asi 3. repre trener mu neskusil dat sancu hned od nastupu a radsej tam dalej tlači Satku, ktory za posledne 2 roky asi nemal v repre zapas kde by neurobil nejaku chybu, to uz je velmi divne..

Reagovat
messi80

No,ja by som teda povedal že na slovenské.pomery hráč ktorý hrá každý zápas v LA lige je celkom zázrak.a je nepochopiteľné že neustále dostáva prednosť šatka pod hocijakým trénerom.

Reagovat
ignor24

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele