Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 2. kolo
06.06.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Blamáž Slovenska: Kazachstán v Lize národů vyhrál už podruhé v řadě

Hodně nečekaného lídra má po dvou odehraných kolech třetí skupina céčkové úrovně Ligy národů. Kazachstánu evidentně hodně prospěl nástup nového kouče Magomeda Adijeva, jenž si po úvodním premiérovém skalpu Ázerbájdžánu připsal na své konto ještě větší majstrštyk. Díky jediné brance Aslana Darabajeva vyloupil v Trnavě senzačně favorizované Slovensko.

A že domácí nečeká žádná jednoduchá práce, prokázaly už úvodní pasáže tohoto utkání. Ve 2. minutě se k zakončení propracoval Malyj, jehož hlavičku musel likvidovat až brankář Rodák, krátce poté vypálil též Aimbetov, autor dvou přesných zásahů z předchozího domácího klání, avšak prostor třech tyčí minul. Slováci sice drželi více míč na svých kopačkách, nicméně do žádných vyložených příležitostí se s pravidelností nedostávali. Ostatně dost podobně vypadal i jejich předchozí mač s Běloruskem, ani proti němu v ofenzivních činnostech vůbec nezářili.

Kazaši naopak ve 26. minutě vsítili gól a těsný náskok až do závěrečného hvizdu rozhodčího Tohvera následně pohlídali. Na pravé straně dostal příliš prostoru Astanov, ten pak předával míč na Darabajeva, jehož střela, možná ještě tečovaná bránícím Gyömbérem, skončila přesně u vzdálenější tyčky. Domácí se pokoušeli o nalezení odpovědi, v 76. minutě se jim dokonce zdařilo rozvlnit síť, konkrétně Almásimu, avšak do hry vstoupil VAR, který branku neuznal, a to kvůli počínání Kucky, jenž si těsně předtím pomohl faulem vůči Žarynbetovovi. Svěřence trenéra Štefana Tarkoviče jako by pak tento moment definitivně svázal a sílu na obrat nenašli.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, sport.aktuality.sk

Komentáře (6)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat
Albert Rusnák ml.

(_._)

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Degree

Tarkovic ale vidi zlepsenie remiza s maltou 2:2 a teraz toto prerazame dno

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Tiež ma zarazilo keď som to čítal. Ak včerajšiu blamáž vníma takto, to má teda latku nastavenú poriadne nízko. Ten by na našom hernom prejave našiel pozitíva aj keby sme prehrali so San Marinom.

Reagovat
anarchochuligan

Tento výsledek jsem čekal kurz 13 na hosty mi udělal radost za 100Kč 1200 čístá ruka, kde to najdeš. Thajské sázkovky jsou boží :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele