Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 4, 5. kolo
24.09.2022 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Slovinsko v závěru otočilo duel s Norskem

Slovinsko sice brzy prohrávalo, ale nevzdalo se a díky skvělému druhému poločasu dokázalo otočit vývoj utkání. Hlavním hrdinou Slovinska je mladý střelec Benjamin Šeško, autor krásné branky na 2:1.

Jako první málem udeřili Norové. Stoper Bijol totiž fauloval protihráče ostrým skluzem a sudí okamžitě pískal standardní situaci. K ní se postavil mladý záložník Ødegaard a našel centrem obránce Neapole Lea Østigårda. Jeho přesná hlavička sice zapadla za záda domácího brankáře Oblaka, ale sudí okamžitě postřehli ofsajd, takže branka nebyla uznána.

Spolupráce tohoto dua se opakovala i ve 24. minutě a tentokrát se vytasil s perfektním zákrokem brankář Atlética Jan Oblak. Reflexivně vyrazil hlavičku mladého stopera a ani následný rohový kop se zakončením Thorstvedta gólem jen těsně neskončil. Ke konci poločasu o sobě dal vědět i bomber Manchesteru City Erling Håland. Jeho sprint zakončený ranou ale skončil jen na boční síti.

Start do druhé půle měl ale střelec Manchesteru City raketový. Ve 47. minutě totiž domácí vyrobili obrovskou hrubku, když Karničnik nahrával vedle sebe, jenže míč poslal jen do Elyounoussiho. Od něj se balon odrazil k volnému Hålandovi a pro něj už takové situaci nejsou problémem - 1:0 pro hostující Nory.

Domácí Slovinsko se delší dobu nemohlo vzpamatovat z inkasované branky, ale nakonec to dokázalo. V 69. minutě totiž Benjamin Šeško převzal dlouhý pas a naservíroval ho před bránu. Tam byl nejdůraznější Andraž Šporar a ve skluzu přeci jen dotlačil míč do sítě. A to nebylo všechno. Devět minut před koncem totiž stoper Hanche-Olsen nechtěně nahrál hlavou Benjaminu Šeškovi, který si balon zpracoval a pak ho napálil z dvaceti metrů přesně k tyči!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele