Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 4, 1. kolo
02.06.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Haalandova trefa přisoudila Norsku úvodní vítězství v Lize národů na půdě Srbska

Erling Haaland sice v letošní sezóně kvůli některým zdravotním neduhům neodehrál takovou porci zápasů, jakou by si sám představoval, přesto se na reprezentační sraz evidentně naladil na pozitivní vlnu. Právě jeho jediný přesný zásah z první půle rozsekl úvodní střetnutí třetího ročníku Ligy národů na půdě Srbska, které hlavně v útoku výrazně zaostalo za očekáváními.

Srbsko ovládlo hned několik důležitých statistických milníků. Drželo více balón na svých kopačkách, bylo více jak třikrát střelecky aktivnější, pětkrát napřímo zaměstnalo brankáře Nylanda, vybojovalo dvanáct rohových kopů oproti žádnému norskému, počet přihrávek byl skoro na chlup přesně dvakrát tak větší než na straně soupeře. Jenže z vítězství se jednoduše radovali hosté, kteří ve svých řadách mají aktuálně jednoho z nejproduktivnějších forvardů na světě. Haaland přitom mohl zacílit už v 18. minutě, v tuhle chvíli ale ještě bránu trestuhodně netrefil. Ve 26. minutě měl již nicméně velmi snadnou pozici poté, co mu míč zprava předal rychlonohý Pedersen. Do přestávky mohl srovnat A. Mitrovič, jeho nůžky se však neujaly.

Po obrátce se každopádně domácí v ofenzívě jaksi zlepšili, koncovka byla ovšem tím jejich největším nepřítelem. Největší možnost na odpověď si vytvořili v 56. minutě. Jenže o kousek na merunu nedosáhl Lazovič, přičemž krátce na to pálil Jovič do brankáře Nylanda. Ještě se pak snažil úřadovat Milinkovič-Savič, avšak také on ztroskotal na norském muži v rukavicích.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele