Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 4, 2. kolo
05.06.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Hålandovy dvě trefy pomohly Norsku k vítězství na půdě Švédska

Skandinávské derby vyšlo lépe Norsku, které prožívá famózní vstup do nového ročníku Ligy národů a po výhře na půdě Srbska si připsalo také skalp Švédska. A stejně jako před pár dny byl klíčovým mužem cenného úspěchu Erling Håland, jenž se teď postaral o oba góly svého mužstva. Domácí sice snížili Anthonym Elangou, jenže reakce přišla na řadu příliš pozdě.

Norsko bylo v úvodních pasážích zápasu tím aktivnějším mužstvem, v 5. minutě se do velmi solidní možnosti propracoval Mohamed Elyounoussi, avšak z blízkosti na gólmana Olsena nevyzrál. O pár chvil později se dostal ještě k jednomu pokusu a tentokráte měl Olsen přece o dost méně práce. V 16. minutě pak ještě neskórovali ani Sørloth s Østigardem, jež se dostal k zakončení hlavou, nicméně ve 20. minutě se již přece skóre změnilo. Hosté proměňovali pokutový kop.

Nutno však podotknout, že rozhodnutí sudího Taylora bylo poměrně hodně přísné, protože útočící Thorsby v soupeřově šestnáctce spadl více než ochotně po souboji s Krafthem. Balón si pak na bílý puntík postavil Håland, který situaci zvládl a pohotově překonal Olsena. Od té doby se hosté soustředili především na bránění těsného náskoku, Švédsko přitom skulinky v jejich obraně hledali jen velmi stěží. V závěru poločasu mohl dvakrát udeřit z přímého kopu Forsberg, nicméně v obou případech si dokázal poradit mezi třemi tyčemi brankář Nyland.

Po obrátce Švédové stále bušili do protivníkovi defenzivy, největší příležitost na odpověď si vytvořil Krafth, který už už pálil do poloprázdné brány, až se mu nakonec do jeho podnikání vložil vracející se Meling, který jeho střelu zablokoval. V 69. minutě pak Norsko na druhé straně z ničeho nic navýšilo odstup od svého rivala, Håland zamířil z vápna přesně na vzdálenější tyčku poté, co v nevhodný moment podklouzl švédský stoper Nilsson.

Domácí sice stačili ještě v nastavení zaznamenat vstřelenou branku, Kulusevski prostrčil merunu na Elangu a ten zpoza pokutového území zacílil, k žádnému zisku bodů ale tahle trefa nevedla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele