Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 1, 1. kolo
04.06.2022 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Cengiz Under (© AFP)

Turecko proti Faerským ostrovům nezaváhalo a po ofenzivním koncertu zvítězilo vysoko 4:0

Turecko jako nejvýše postavený výběr žebříčku FIFA v Lize C potvrdil své útočné kvality proti podceňovanému soupeři z Faerských ostrovů a díky konstantnímu výkonu po celý průběh nakonec zvítězil hladce 4:0. Domácí se dlouho nemohli prosadit, nicméně hned ze své první větší šance zhruba deset minut před přestávkou přeci jen skórovali a po změně stran nadělili svému protivníkovi hned další tři branky.

Tým vedený německým trenérem Stefanem Kuntzem tak vykročil tou správnou nohou za návratem do prestižnější Ligy B, naopak hosté po sobotním výkonu budou mít co dělat, aby se udrželi ve stávající výkonnostní kategorii. Jasný favorit tohoto střetnutí dominoval na trávníku od samého začátku, jenomže dlouho si nemohl vypracovat jedinou gólovou příležitost a na pozornou defenzívu ostrovního konkurenta jednoduše nemohl najít recept.

Teprve ve 37. minutě vyprodukoval své první střely mezi tři tyče, když nejprve Aktürkoglu nepřekonal skvěle zasahujícího brankáře Nielsena, nicméně vzápětí se dostal k dorážce Cengiz Ünder a ten už bez větších potíží rozvlnil síť. Turecko si od tohoto momentu s přehledem hlídalo jednobrankový náskok a navýšit ho dokázalo dvě minuty po přestávce. Po tvrdé ráně Çalhanoğlua a zákroku veterána mezi třemi tyčemi Nielsena s přehledem trefil odkrytou branku Halil Dervişoğlu, jenž využil perfektní finální nahrávky od Ünala.

Domácí ani po druhé vstřelené trefě rozhodně nepolevovali v aktivitě a potřetí skórovali v 54. minutě, jenomže druhý gól zápasu v podání Ündera nakonec nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. Přesně po odehrané hodině zahrozil nesmírně aktivní Çalhanoğlu, ale na vynikajícího hostujícího strážce si nepřišel. Turci v následujícím průběhu vyčkávali a další dvě pojistky zaznamenali v závěrečné desetiminutovce.

Nejprve se prosadil zkušený útočník Fenerbahçe Serdar Dursun, neboť po precizně zahraném rohovém kopu od Çalhanoğlua překonal naprosto bezmocného Nielsena přesně umístěnou hlavičkou. Neuběhly ani další tři minuty a gólový účet definitivně uzavřel obránce Merih Demiral, jenž po geniální patičce Akgüna přelstil ofsajdovou past a svůj křižný pokus usměrnil přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele