Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 1, 4. kolo
14.06.2022 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Serdar Dursun (© AFP)

Turecko neinkasovalo ani počtvrté a poslední Litvu porazilo 2:0

Turecko na domácí půdě v Izmiru sice nepředvedlo tak suverénní výkon jako před necelým týdnem ve Vilniusu (6:0) a proti houževnaté Litvě se natrápilo, ovšem nakonec zaznamenalo svou čtvrtou výhru v první skupině Ligy C a s plným počtem dvanácti bodů je jen krůček od návratu do Ligy B. Hosté sice nepodali špatný výkon, jenomže jsou stále beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 1:12.

Jasný favorit si díky zaváhání Lucemburska s Faerskými ostrovy (2:2) vytvořil před druhým týmem tabulky téměř nedostižný pětibodový odstup, naopak Litevci zaostávají za třetími Faerskými ostrovy o čtyři body a přímá záchrana se jim znovu výrazněji vzdálila. Svěřenci německého lodivoda Stefana Kuntze měli míč ve svém držení z více jak pětašedesáti procent a svého podceňovaného protivníka celkově přestříleli ve vysokém poměru 33:7.

Přímo na branku vyslali hned dvanáct pokusů, zatímco jejich soupeř z východní Evropy pouze jednu, a nebýt vynikajícího výkonu brankáře Bartkuse, tak by byl rozdíl ve skóre ještě mnohem vyšší. Domácí po herní stránce dominovali na trávníku od samého začátku a téměř výhradně se nacházeli na útočné polovině, nicméně do vedení se dostali až necelých deset minut před přestávkou zásluhou Kaana Ayhana.

Sedmadvacetiletý obránce italského Sassuola po přímém volném kopu Cengize Ündera totiž rozvlnil síť povedenou hlavičkou. Turecký národní výběr pojistil svůj náskok devět minut po změně stran, kdy gólový účet uzavřel Hakan Çalhanoğlu z pokutového kopu. Francouzská rozhodčí Frappartová ho nařídila za nedovolený zákrok Armanavičiuse na Ündera a tradiční exekutor snadno zamířil do protipohybu Bartkuse.

Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem ukázala Frappartová na penaltový puntík podruhé a opět ve prospěch Turecka. Nezastavitelného Ündera tentokráte nedovoleně atakoval Milašius, ale nabídnutou možností pohrdl právě faulovaný hráč, jenž přízemním pokusem doprostřed branky nevyzrál na pozorného litevského strážce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Imos

Litva má tu repre fakt maximálně proti San Marinu a Andoře, to je hrozný, ono ale při pohledu na nominaci tak se není čemu divit, tam ti nejlepší by měli problém prosadit se u nás v lize

Reagovat
Imos

ale pár klukům bych věřil, že by na nějaký Brno, Bohemku, Pardubice měli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele