Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 3. kolo
11.06.2022 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Vitalij Mykolenko (© AFP)

Ukrajina zvládla i druhý mač Ligy národů, doma skolila Arménii

Ukrajina si po venkovním skalpu Irska poradila taktéž ve svém druhém utkání Ligy národů a doma přetlačila outsidera skupiny z Arménie. Ta kladla docela nepříjemný odpor, vždyť ještě na sklonku hodiny hry byl stav nerozhodný, jenže pak se přece favorit tohoto klání vzchopil a zásluhou třech gólů svého rivala bez obtíží skolil. Jen nějakou dobu trvalo, než pevně udeřil.

Domácí se snažili o první přesný zásah od úvodních pasáží, v 7. minutě unikl po levé straně Mudryk, který poté předložil míč do vyloženého postavení Jaremčukovi, jeho slabý pokus ale dokázal polapit gólman Jurčenko. Ve 22. minutě napřáhl slušně z dálky Malinovskyj, avšak jeho nepříjemně plachtící střela skončila nakonec nad břevnem. Ve 27. minutě vypálil stejně solidně ze střední vzdáleností i Cyhankov, nicméně stále připravený Jurčenko míč nadvakrát zkrotil. Gólu se zkrátka Ukrajina v prvním poločase nedočkala, ačkoli působila nebezpečněji.

Každopádně po obrátce se už situace přece jenom změnila. V 57. minutě se pokoušel zpoza šestnáctky zacílit levačkou opětovně Malinovskyj, Jurčenko ovšem balón stačil zastavit ještě před brankovou čárou. V 68. minutě se propracovala do asi své největší šance Arménie, mohla se ujmout vedení zásluhou vlastence, brankář Pjatov na každý pád svůj tým uchránil od nějakého inkasování. Zabarnyj sice tečoval merunu k bráně, jenže jeho spoluhráč ji vyrazil do zámezí. V tu chvíli však skóre duelu bylo již poněkud jiné, domácí měli daleko lepší náladu.

Zhruba závěrečná třetina střetnutí jim vyšla daleko lépe a díky třem brankám rozhodli o své očekávané výhře. V 62. minutě Karavajev uvolňoval nahrávkou na hranici pokutového území Malinovského, který zacílil do spodního rohu brány. V 77. minutě následně Karavajev zprava posílal přihrávku do vápna, v němž nikoho ze svých kolegů nenašel, avšak bránící Udo mu při odkopu míč vlastně vrátil, takže jeho protihráč měl lepší příležitost skórovat, a takový počin úspěšně podnikl.

Pečeť na zisk tří bodů ještě nalepil v 84. minutě Mykolenko, který se ke gólu dostal trochu náhodně, přesto měl velkou radost, že po skluzu Monroye, jenž si balón nešikovně zpracoval na hruď, se ve finále právě od něj odrazil a putoval až za záda Jurčenka.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, sport.ua

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele