Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 4, 3. kolo
11.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Brennan Johnson (© AFP)

Belgie po kanonádě s Polskem neuspěla v Cardiffu a domů si odváží jen bod za remízu 1:1

Favorizovaní Belgičané po úvodním domácím selhání s Nizozemskem (1:4) naprosto zdecimovali Polsko a uštědřili mu málo vídaný debakl 6:1, ovšem teď doslova "darovali" první bod podceňovanému Walesu a nakonec se s ním rozešli smírně v poměru 1:1. V tabulce čtvrté skupiny Ligy A zůstávají na druhém místě se čtyřmi body o skóre před Polskem. Velšané naopak konečně zabrali, i přesto jsou beznadějně poslední čtvrtí.

Výběr vedený španělským trenérem Robertem Martínezem tak pokračuje v nevyrovnaných výkonech a za vedoucím Nizozemskem zaostává o tři body, což ve druhé polovině tohoto ročníku Ligy národů rozhodně nebude jednoduché stáhnout. Wales začal s velkým elánem a už po necelých pěti odehraných minutách se mu povedlo rozvlnit síť, avšak gól po parádním voleji Ampadua do pravé šibenice nakonec nebyl uznán kvůli předchozímu ofsajdu Rodona.

Zhruba po dvaceti minutách hry chtěl skórovat domácí James, ovšem jeho prudký projektil směřující do levé části branky parádně zlikvidoval pozorný brankář Casteels. Poté byla zajímavá až závěrečná pětiminutovka úvodního dějství, ale nejprve v jasné pozici netrefil ideálně míč Trossard a následně kroucenou ránu De Bruyneho od levého roku pokutového území brilantně vyrazil na rohový kop připravený gólman Hennessey.

Hosté se dostali do vedení šest minut po změně stran. Trossard unikl po pravém křídle a pak předložil balón pro Batshuayie, jenž v obležení dvou protihráčů ještě posunul míč pro zakončujícího Youriho Tielemanse a ten svou přesně umístěnou střelou ze čtrnácti metrů uklidil balón přímo do pravého spodního růžku. Belgie od tohoto momentu skvěle bránila a hodlala udržet nejtěsnější vedení až do závěrečného hvizdu.

Jenomže to se jí nakonec nepovedlo, neboť v 86. minutě z ničeho nic vyrovnal střídající Brennan Johnson. Teprve jednadvacetiletý útočník anglického Nottinghamu Forest přišel na trávník o třináct minut dříve jako náhrada za největší hvězdu domácího týmu Garetha Balea a svůj premiérový reprezentační zásah zaznamenal díky geniální patičce od Ramseyho, zcela sám pak překonal Casteelse přízemním obstřelem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele