Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 4, 2. kolo
08.06.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Wales srovnal s Nizozemskem v nastaveném čase, ihned na to ale o remízu přišel

Nabuzený Wales po nedělním postupu na MS 2022 v Kataru málem zaskočil favorizované Oranjes, ale i přes pozdní vyrovnávací branku nakonec podlehl Nizozemsku nejtěsnějším poměrem 1:2. Po svém premiérovém postupu do nejvyšší Ligy A tak klesl na poslední čtvrtou příčku bez zisku jediného bodu, jelikož přesně před týdnem nestačil stejným poměrem na Polsko. Naopak hosté si díky druhé výhře ve skupině 4 upevnili vedoucí postavení.

První poločas tohoto utkání nic zásadního nepřinesl, hosté se dostali do vedení krátce po změně stran, Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak manko země Beneluxu smazal Rhys Norrington-Davies, nicméně z následného útoku přeci jen zařídil výhru mírného favorita Wouter Weghorst. Velšané tedy prohráli s Nizozemskem i v osmém vzájemném střetnutí od roku 1988.

Domácí vstoupili do zápasu s o něco větší aktivitou a svému protivníkovi nedovolili v úvodním dějství ani jednu střelu mezi tři tyče. Sami poprvé zahrozili krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po centru z křídla nebezpečně hlavičkoval Norrington-Davies, avšak jeho pokus ze středu šestnáctky proletěl zhruba o metr nad břevnem. Výběr z Britských ostrovů si vypracoval další možnost ve 25. minutě.

Tentokráte se postavil k přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů Wilson a míč kroutil k bližší konstrukci, ovšem brankář Flekken předvedl vynikající zákrok a balón vyrazil do strany. Wales se v poločasové přestávce musel vyrovnat s velkou nepříjemností, protože zraněný gólman Ward již nemohl pokračovat ve hře a místo něho se postavil mezi tři tyče Davies, jenž ani ne po pěti minutách druhé půle inkasoval.

Svěřenci trenéra Louise van Gaala vsítili vedoucí gól v 50. minutě, neboť čtyřiadvacetiletý záložník italské Atalanty Bergamo Teun Koopmeiners obdržel přihrávku před hranicí pokutového území od Schoutena a svůj přízemní projektil usměrnil přímo do protějšího dolního růžku. Vzápětí tempo hry opadlo a zdálo se, že k ničemu zajímavému nedojde, nicméně ve druhé nastavené minutě se prosadil aktivní Norrington-Davies.

Ten si seběhl před hranicí brankového území na vynikající pas z pravé strany v podání Robertse a prudkou hlavičkou nedal Flekkenovi žádnou naději na úspěch. Jenomže neuběhly ani další dvě minuty a na opačné straně vsítil vítěznou trefu Nizozemska forvard anglického Burnley Weghorst, který po rychlé akci středem hřiště a finálním pasu Malacii hlavičkoval z dvanácti metrů přesně do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele