14. kolo
10.11.2007 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - Racing Strasbourg 3:0

Monako porazilo Štrasburk a díky získaným třem bodům se vyhouplo v tabulce Ligue 1 o bod před svého sobotního soka. Znovu se tím dostalo do míst, kde se bojuje o evropského poháry. První domácí vítězství v posledních čtyřech zápasech se zrodilo díky brance Serge Gakpe z prvního poločasu a pojistkám Andersona Neneho z poločasu druhého. Výsledek znamená, že se Monako dostalo na sedmou příčku, tři body od místa, zajišťujícího pohár UEFA. Štrasburk klesl na pozici devátou.

Monako mohlo vést již v páté minutě. To by ale nesměl Stephane Cassard proti střele Gakpeho vytáhnou prádní zákrok. Znovu do akce byl povolán Cassard o chvíli později, protože domácí v první části zápasu jasně dominovali. Tentokrát chytil volej Jerka Leka. Knížecí klub měl velkou šanci dát branku do šaten dvě minuty před pauzou, ale Frederic Piquionne spolu se svým parťákem z útoku Serge Gakpem svoji akci nedotáhli.

Skvělá práce Frederica Piquionneho ve vzduchu se ukázala i po přestávce. Po výkopu brankáře Flavia Romy se dostal k hlavicce, překonal Cassard, ale míč, který mířil do brány odklidil Habib Bellaid. Monako zdvojnásobilo svůj náskok ve dvaašedesáté minutě. Nene si narazil s Gakpem a poté sám přesně zakončil. Ten samý Brazilec poté určil konečné skóre po smrtícím brejku. Akci vytvořili Jeremy Menez a Camel Meriem a darovali Nenemu jeho druhý gól. Monako vyhrálo nad Štrsburkem jasně v poměru 3:0.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele