19. kolo
20.12.2008 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Stade Rennes 1:2

Rennes se díky vítězství 2:1 v Lorientu vyšplhalo v neúplné tabulce na druhé místo za vedoucí Lyon. Domácí tým dlouhou dobu vedl, ale absolutně nezvládl závěrečné minuty střetnutí, ve kterých dvakrát inkasoval a Lorientu tak zbyly jen oči pro pláč. Rennes pokračuje ve výborné formě, 17 zápasů v řadě se nenašel nikdo, kdo by ho dokázal porazit.

Hosté potvrdili roli favorita a dobrou příležitost si vytvořili v sedmnácté minutě, ale Audard střelu Lemoineho dokázal s vypětím všech sil zneškodnit. Deset minut před koncem první půle zasahoval znovu domácí gólman, z velkého úhlu pálil Pagis, ale Audard byl na svém místě.

Lorient si příliš šancí za prvních pětačtyřicet minut nevytvořil, přesto šel do kabin s jednobrankovým náskokem. Vahirua zahrával rohový kop, který nedokázala obrana Rennes odvrátit a míč se dostal až k Morelovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a zajistil domácím poločasové vedení 1:0.

S ubíhajícím časem měli na kopačkách balón čím dál častěji hráči Rennes, a to se stalo Lorientu osudným. V 73. minutě podnikli hosté rychlý útok, na centr Sowa si nejvýše vyskočil střídající Asamoah Gyan a vyrovnal na 1:1. O šest minut později dokonal zkázu pro domácí Sow, který si pohrál s domácí obranou a přesnou střelou k tyči "přibalil" na cestu do Rennes tři body.

Trenér hostů Lacombe si může mnout ruce, protože se mu vyplatilo střídání Gyana a následně Sowa. Oba zmiňovaní hráči výrazně oživili hru Rennes a svými brankami zařídili vítězství.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele