37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille porazilo Le Havre a nadále pomýšlí na Evropu

Lille porazilo poslední Le Havre a před posledním kolem tak může živit naděje na pohárové příčky. Na páté místo ztrácí před 38. kolem dva body.

Hosté z Lille konečně přerušili osm zápasů trvající sérii bez výhry, kvůli které téměř ztratili naději na účast v pohárové Evropě. Dnes ale dokázali zabojovat proti poslednímu Le Havru, jemuž už před zápasem o nic nešlo - sestup má již jistý.

Lille bylo prakticky celý zápas lepším týmem, až do 67. minuty se ale nedokázalo gólově prosadit. Dvacet minut před koncem ale zajistil svému týmu důležité tři body brazilský záložník Michel Bastos, pro kterého to byl již čtrnáctý gól v sezoně.

Hosté byli v prvním poločase aktivnější, dlouho se ale nedokázali výrazněji prosadit. První vážnější šance zápase tak přišla až ve 21. minutě. Mladičký Belgičan Eden Hazard vyslal do samostatného úniku Slováka Roberta Vitteka, ten ale nemířil tváří v tvář Revaultovi přesně. Gólman domácích se musel mít na pozoru i poté, ze vzduchu lapil nebezpečný Beriův centr. Následně ukázal jeden ze svých nejlepších zákroků, když i dokázal zneškodnit Vittekovu přesnou hlavičku.

Ke konci poločasu se do šance protlačil ještě Obraniak, který se prosadil přes pravou stranu. I tentokrát byl ale brankář Le Havru pozorný a dokázal jeho střelu zneškodnit. Domácí se dokázali přes obranu Lille prosadit až na začátku druhé půle. Po rohovém kopu Jamela Ait Ben Idira se k nebezpečnému zakončení hlavou dostal Dieuze. Je střelu ale kryl Butelle. Gólman Lille zneškodnil i další šanci Le Havru po standardní situaci. Hassan Alla ho ale svou střelou nepřekonal.

Do šance se poté opět dostali hosté, zaváhání obránce Davidase využil Cabaye. Jeho střela zpoza pokutového území ale Revaulta neohrozila. Lille se ale nakonec přeci jen dočkalo úvodního gólu. U zrodu akce byl opět Hazard. Talentovaný forvard našel volného Bastose, který osamocený s přehledem zakončil - 0:1. V nastaveném čase mohl výsledek pojistit Cabaye, fantastický zákrok ale předvedl Revault a zápas tak skončil 1:0 pro hosty.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele