37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

OGC Nice - Toulouse FC 0:2

Povedený víkend mají za sebou fotbalisté Toulouse. Nejenže si díky výhře 2:0 na půdě Nice udrželi pohárové příčky, ale díky klopýtnutí PSG se navíc posunuli na čtvrté místo tabulky. O obě branky se postaral nejlepší střelec Ligue 1 Gignac, který má na svém kontě už 24 gólů a neohroženě si kráčí pro korunu nejlepšího kanonýra francouzské nejvyšší soutěže.

Hosté vstoupili do zápasu velmi dobře a už ve 13. minutě se ujali vedení. Ostrostřelec Gignac využil zaváhání dvou obránců Nice, sebral jim míč a prudkou střelou nedal domácímu gólmanovi Ospinovi žádnou šanci. O deset minut později mohlo být vyrovnáno, ale přímý kop Hellebuycka skončil o centimetry vedle horního růžku branky Toulouse. Naopak to byli hosté, kdo přidal druhou branku utkání. Capoue našel přesnou přihrávkou Gignace, a ten se ani podruhé během 17 minut nemýlil - 0:2. 24letý útočník si na své střelecké konto již připsal 24. trefu v tomto ročníku Ligue 1. Před dvojicí Benzema - Hoarau má Gignac již sedmibrankový náskok a je nad slunce jasné, že trofej pro nejlepšího střelce zakotví v Toulouse.

Toulouse mohlo v druhé půli svůj náskok navýšit, ale Congreho pokus zneškodnil domácí gólman Ospina, a o pár chvil později Bonnetův projektil jen "olízl" břevno branky Nice. Největší gólovou šanci zahodili domácí dvacet minut před koncem, Sablé vybídl ke skórování Rémyho, ale mladý útočník svůj pokus nezakončil dobře. Rémy se do dobré možnosti skórovat dostal i devět minut před koncem zápasu, ale ani tentokrát neodkázal usměrnit míč mezi tři tyče. Na stavu 0:2 se tak již v závěrečných momentech střetnutí nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele