37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Rennes si snadno poradilo s Lorientem a myslí na Evropskou ligu

Rennes se nadále může prát o pohárovou Evropu. Kolo před koncem ale nemá nejlepší výchozí pozici, na páté PSG ztrácí dva body. V dnešním utkání si s přehledem poradilo se sousedním Lorientem.

Kvůli dnešní porážce skončila čtyři zápasy dlouhá neporazitelnost Lorientu, který ale i přes dnešní bodovou ztrátu zůstává na desátém místě, na němž může na konci sezony také nejlépe skončit. Naopak Rennes si udobřilo fanoušky po remíze s Nantes a poskočilo na šestou příčku. Stále má šanci skončit na čtvrtém místě, na které, stejně jako na páté, ztrácí dva body.

Gólově bohatý zápas otevřel až ve 41. minutě prvním gólem klání útočník Moussa sow. Zaznamenal již svůj devátý gól v sezoně. Těsně před koncem první půle zvýšil již na rozdíl dvou branek obránce Rod Fanni, hosté se nakonec v 78. minutě dočkali snížení díky Vahiruovi. Poslední slovo měli ale opět domácí, za které na konečných 3:1 pečetil střídající Ekoko.

Domácí se od prvních okamžiků tlačili do útoku, již v sedmé minutě se mohli zásluhou Sowa dostat do vedení. Jeho volej již překonal gólmana Audarda, vše ale z pohledu Lorientu zachránil Le Lan, který míč dokázal ještě před brankovou čárou odvrátit. Ve 28. minutě hlavičkoval Asamoah Gyan ještě mimo, čtyři minuty před koncem první půle se už ale domácí prosadili.

Moussa Sow si naběhl na dlouhý nákop obránců, obešel obránce a tvrdou ranou do nekrytého prostoru branky poslal svůj tým do vedení - 1:0. V první minutě nastavení to vypadalo s Lorientem ještě hůř, když si na ideálně zahraný centr naběhl Rod Fanni a rybičkou usměrnil míč za záda bezmocného gólmana Audarda - 2:0.

Ve druhé půli týmy pokračovali v aktivitě z prvního dějství. V 78. minutě se do veliké příležitosti dostali hosté. Jalletova hlavička se ale pouze odrazila od brankové konstrukce. Ještě ve stejné minutě se ale hosté dočkali snížení. Vahirua se probil po pravé straně, protančil obranou Rennes a zavěsil do dolního růžku Douchezovy branky - 2:1.

Veškeré šance na vyrovnání ale utnul o necelých pět minut později konžský útočník Jirčs Kembo Ekoko. Ten využil Leroyouvi přihrávku a sám před Audardem si již poradil Zápas tak skončil jasným výsledkem a Rennes nadále může útočit na čtvrtou příčku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele