28. kolo
14.03.2009 19:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Valenciennes opět bodovalo. Přehrálo Le Havre AC 3:2

Le Havre nedokázal navázat na výhru z minulého kola proti Sochaux. Přesto byl blízko zisku jednoho bodu za remízu 2:2. V nastaveném čase ale zápas pro domácí rozhodl střídající Johan Audel.

Valenciennes tak dokázalo prodloužit svou skvělou sérii. Neprohrálo již jedenáct zápasů v řadě a v tabulce vystoupalo již na jedenáctou příčku. Na sestupové pásmo má náskok tří bodů. Naopak Le havru se stále více vzdaluje vidina udržení v Ligue 1. Na nesestupové pásmo ztrácí propastných 11 bodů a je beznadějně poslední.

Účet utkání otevřel po půlhodině hry Franquart. Na gól hostů ale dokázal zareagovat José Saez z Valenciennes. V 75. minutě se dokonce domácí ujali vedení, hosté se ale dočkali v podobě Kevina Anina vyrovnání a směřovali za svým devatenáctým bodem. Ve druhé minutě nastavení ale udeřil Audel a rozhodl tak o setrvání bodů na půdě domácích.

Přestože Valenciennes a Le Havre od sebe dělí čtrnáct bodů, lépe začalo hostující mužstvo. Brankář domácích Penneteau musel brzy po začátku utkání zlikvidovat dvě nebezpečné střely - autorem první byl Lesage, následně gólmana prověřil i Noro. Aktivita se hostům zúročila v 24. minutě, když vstřelil první gól Franquart. Penneteau vyrazil střelu Hassan Alla pouze před sebe a dobíhající hráč pohodlně skóroval - 0:1. Valenciennes se brzy snažilo náskok vymazat. Z veliké dálky pálil Lacourt, gólman Revault byl ale pozorný. Vyrovnávací gól přišel pět minut před koncem první půle. V nadějné pozici se objevila Jose Saez, který neváhal a zpoza pokutového území vyslal na Revaulta tvrdou ránu. Brankář mohl míč pouze následně lovit ze sítě - 1:1.

Domácí se mohli brzy po změně stran dokonce dostat do vedení. V nadějné pozici se nachomýtl Lacourt, ani napodruhé se ale jeho dalekonosná střela neujala. Po hodině hry se mohl ze vstřeleného gólu radovat hostující Anin. Jeho střelu ale dokázal Penneteau vytěsnit těsně vedle pravé tyčky. V 72. minutě se konečně prosadil dosud neúspěšný Lacourt. Ten se postavil k přímému kopu a z šestnácti metrů prostřelil brankáře Revaulta; poslal tak poprvé v zápase svůj tým do vedení - 2:1. Radost domácích ale netrvalo dlouho, již po devíti minutách bylo vyrovnáno. Diallo skvělou přihrávkou našel Anina, ten strhl pozornost na Saeze a sám zakončil do rohu branky - 2:2.

Hosté se možná již spokojili s bodem, ve druhé minutě nastavení ale udeřil Johan Audel a strhl vedení opět na stranu Valenciennes. Audel si naběhl na centr Pujola, který následně hlavou dopravil za bezmocného Revaulta - 3:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele