10. kolo
25.10.2009 17:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

AJ Auxerre - Lille OSC 3:2

Lille zahrálo lépe první půli, Auxerre tu druhou. Nakonec se však domácí díky dvěma trefám Poláka Ireneusze Jeleně a rozhodující na konečných 3:2 od Rumuna Daniela Niculaeho radovali ze tří bodů. Dogy přitom ještě dvanáct minut před koncem utkání drželi těsné vedení 2:1, které zařídily už v prvním dějství branky Fraua s Gervinhem.

Nejprve zahrozil v 16. minutě hostující Florent Balmont, jehož rána ovšem letěla mimo. Cabaye pak dobře zapresoval, vybojoval míč pro Hazarda, který našel hlavičku Fraua. Ten se vyšplhal nad svého strážce Coulibalyho a hlavou hezky vystřelil, nicméně jeho střela orazítkovala pouze břevno.

Lille však nakonec tyto promarněné šance nemusely být líto, o pět minut později totiž přece jenom načalo účet. Butelleho dlouhý výkop si našel ve 26. minutě na pravé straně Fraua, ten svým pasem do vápna perfektně vyslal do šance spoluhráče Gervinha a útočník Pobřeží Slonoviny z halfvoleje zamířil přesně za záda gólmana Sorina.

Za deset minut bylo ovšem vyrovnáno, Birsův centr zleva si vybral na vzdálenější tyči Coulibalyho, jenž hlavou vrátil míč na skórujícího Jeleně. Hosté se však ihned na to vrátili do vedení. Ve 40. minutě vzal Frau míč Grichtingovi a rychlý brejk dva na jednoho společně s Gervinhem zakončil gólově.

Nebojácný výkon, jaký Lille předvedlo v první půli, ve druhém dějství upadl do zapomnění a soupeř nakonec jeho pasivitu potrestal. Iniciativu hry pomalu a jistě převzalo Auxerre. Jeleňův pokus po hodině hry zablokoval až obránce Rami, Pedrettiho střelu zpoza vápna musely likvidovat až rukavice gólmana Butelleho.

V 78. minutě se domácí dočkali zaslouženého vedení. Kapitán Oliech přihrál Jeleňovi, který přesným pokusem mezi nohy překonal brankáře Butelleho. O čtyři minuty později se Dogám dokonce rozplynuly i myšlenky na alespoň zisk jednoho bodu, když rozhodující trefu, svou druhou v letošním ročníku Ligue 1, vsítil rumunský útočník Niculae.

Autor: Patrik Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele