26. kolo
28.02.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lille si neporadilo s Auxerre

Konec dobrých výsledků na domácím hřišti. Lille dnes teprve podruhé padlo na svém stadionu, navíc s jedním ze svých přímých konkurentů. Obě branky Auxerre vstřelil Roy Contout, za Lille se trefil pouze Hazard.

OSC tak na domácím hřišti prohrálo po dlouhých měsících. Vždyť naposledy to bylo vůbec v prvním kole. A přestože Lille zůstává na čtvrtém místě, jeho náskok se může ztratit po dnešním večerním utkání Marseille. Naopak Auxerre přiživilo svou naději na evropské poháry, nyní na ně ztrácí již pouze dva body. Pro AJA je to již druhá výhra v řadě.

Zápas byl pro nepříznivé počasí odložen o dvě hodiny, což nedopřálo příliš klidu domácím. Oběma mužstvům přitom chyběl jejich výsostný útočník. Domácí se museli obejít bez Gervinha, hosté zase přicestovali bez stále-zraněného Jeleńa. A přestože pouze poslední Grenoble vstřelil na svých venkovních putováních méně branek než šesté Auxerre, nakonec se hostům dnes podařilo zázračně dvě branky vsítit.

Po vcelku nezáživném začátku se diváci dočkali první vážnější šance. A z té hned padl první gól. Po devatenácti minutách se rohového kopu ujal Benoît Pedretti, míč namířil téměř přesně na hlavu Contouta. A ten se nemýlil. Svou druhou trefou v sezoně poslal hosty do vedení - 0:1.

Zato gólová mašina z Lille jako by se v poslední době zasekla. Domácí mužstvo dokonce ztrácelo i ve středu pole. Přesto se ve 34. minutě dostalo znovu do boje. Pěkná narážečka mezi Florentem Balmontem a Yohanem Cabayem přelstila soupeřova obránce a k míči se poté prodral aktivní Hazard. Mladičký Belgičan zapůsobil opět velice jistě a vyrovnal na 1:1.

Mnozí si mohli myslet, že nejlepší ofenzivní mužstvo Ligue 1 brzy svého konkurenta přejede. Vždyť AJA letos vstřelilo mimo svůj stadion více než jednu branku pouze jedinkrát. Malé upozornění pro OSC ale vyslal ještě před změnou stran Jean-Pascal Mignot, který z veliké vzdálenosti zamířil o kousek mimo.

Po přestávce se opět připomněli domácí. Nebezpečný pokus Obraniaka ale úspěšný nebyl, stejně jako Ramiho hlavička. Nakonec to tak musel být opět hostující Contout, který domácím ukázal, jak znovu najet na gólové tempo. Tento útočník využil chyby Adila Ramiho, jednoho z čekatelů na pozvánku do francouzské reprezentace, který si neporadil s dlouhým nákopem Mignota. Bývalý střelec Amiens si pak míč chvíli vezl, nakonec ho ale propasíroval mezi nohama Landreaua. Přitom do této doby měl na svém kontě Contout pouze jednu branku...

Na konci zápasu se ještě snažil Cabaye, nicméně ze své šance nic nevytěžil, a domácí tak tentokrát zůstali bez bodů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele