14. kolo
22.11.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nice pomohl rozhodčí - porazilo Toulouse FC 1:0

Čtyři zápasy bez prohry nakonec skončily. Toulouse po reprezentační pauze nenašlo recept na znovuzrozené Nice a nezaútočilo tak na evropské poháry. Jedinou branku utkání vstřelil v 50. minutě z penalty Loïc Rémy.

OGC si tak připsalo již čtvrtou výhru v řadě a v tabulce poskočilo o další tři příčky - nyní je již deváté. V posledních třech utkáních navíc neinkasovalo jedinou branku, na druhou stranu vždy vstřelilo pouze jednu. Naproti tomu Toulouse po čtyřech zápasech bez porážky odjíždí nyní bez bodů - na vině je pak především špatná ofenziva a nesprávný úsudek rozhodčího.

Rozhodující moment utkání přišel v 50. minutě. Rozhodčí Thual nařídil pokutový kop za ruku Cheika M'Bengueho - jak ale ukázaly opakované záběry, chybně. Penaltu pak zkušeně proměnil odchovanec Lyonu Loïc Rémy.

Jako první zahrozili domácí. Anthony Mounier se zbavil svého strážce a vystřelil, míč se ale snesl pouze nad branku do publika. Toulouse odpovědělo akcí Moussy Sissoka. Ten oslovil dobrou přihrávkou Gignace, ten ale jako by zapomněl, jak dávat góly - jeho střela šla opět mimo. Snad nejvážnější byla příležitost z 11. minuty. To Mounier tvrdě napálil míč zpoza pokutového území, ale brankář Blondel ukázal famózní zákrok.

Lépe zakončili první půli hosté, ač se z úvodní branky neradovali. Nejdříve Gignacův akrobatický pokus vyrazil Ospina, brankář OGC si pak poradil také se skvěle kopnutým přímým kopem Paula Machada. Stejně tak začala druhá půle. Velice aktivní Gignac se zbavil hned dvou svých strážců, jeho rána ale opět dopadla pouze brankáři do náručí.

Zatímco však Toulouse útočilo, paradoxně vstřelili branku domácí. Rozhodčí posoudil sporný okamžik jak M'Bengueho hru rukou, jak ale ukázaly televizní záběry, mýlil se. Ke kopu se postavil útočník Loïc Rémy a svou sedmou brankou v sezoně dal svému týmu důležité vedení 1:0.

Záhy to dokonce mohlo být o dvě branky. Fialoví byli inkasovanou brankou dosti překvapení a nechávali vrátka v obraně. Rémy centrem našel přesně nastavenou nohu Bagayoka, míč se ale pouze odrazil od břevna. Toulouse bylo v závěru jasně lepším týmem, nedokázalo si ale vypracovat žádnou příležitost. V samém konci utkání pak zachránil domácí brankář Ospina, když vynikajícím zákrokem opět zabránil ve skórování Gignacovi.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele