12. kolo
31.10.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Marsille ani proti oslabenému Toulousei neuspěla

Olympique Marsille hrál prakticky celý zápas přesilovku, přesto si Toulouse odvezlo ze Stade Velodrome díky remíze 1:1 bod. A nebýt chyby střídajícího brankáře Blondela ve druhé půli, jenž musel mezi tři tyče za vyloučeného Peleho, mohla být senzace na světě.

Hosté nezačali zápas vůbec dobře. Hodně rychle skončil pro jejich brankáře Pelého, jenž mimo vápno sestřelil domácího Nianga a musel se po červené kartě pakovat ze hřiště. Machado se také na trávníku moc neohřál, aby mezi třemi tyčemi stál opravdový brankář, musel střídat za Blondela.

I v deseti si Toulouse vytvořilo první šanci utkání, navrátilec do sestavy a loni nejlepší střelec Ligue 1 André-Pierre Gignac zamířil po zemi k levé tyči Mandandovy branky, tam ho s vypětím všech sil ovšem domácí gólman polapil. Ve 28. minutě se dobře protáhl na druhé straně po střele Lucho Gonzaleze i Blondel.

Toulouse se náhle ujalo vedení. O chvilku později, co střílel domácí záložník, Sissoko z přímého kopu zamířil hezky a tvrdě pravačkou do horního rohu a Mandanda neměl žádnou šanci. Blondel pak zamezil ve skórování ještě jednou Lucho Gonzalesovi, který se pokoušel rovlnit síť z voleje a udržel těsné vedení před odchodem do šaten.

Marseille zkrátka v první půli nedokázala ač na oslabené, tak na dobře organizované Toulouse vyzrát. A ve druhé půli to nebylo o moc lepší. Akrobatický zákrok vytasil po ráně Valbueny Blondel, na druhé straně vypálil nebezpečně Ebondo a Mandana musel vyrážet nad břevno.

Velkou vinu na tom, že si hosté odvážejí jenom bod, má hrubka střídajícího gólmana Blondela. Po jeho chybě se zmocnil míče Kabore, Kone ještě nahrál Brandaovi, který v 75. minutě vyrovnal. V závěru to před hostující bránou hodně vřelo. Za Blondela musel na brankové čáře zasahovat po střele Kaboreho Gignac, pak ovšem Toulouse svému gólmanovi děkovalo, když dvě minuty před koncem zlikvidoval tutovku Brandaa.

Autor: Patrik Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele