30. kolo
28.03.2010 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Skvělá jízda Nice pokračuje. Poradilo si i s Toulouse

Skvělá jízda pod novým koučem v Nice pokračuje. Tým vyhrál již potřetí v řadě, dnes si poradil s domácím Toulouse. A to i přesto, že kvůli zranění nehrál nejlepší střelec Loïc Rémy. Gólově ho nahradili hned dva spoluhráči - Anthony Mounier a Éric Mouloungui.

Toulouse tak nevyhrál v posledních čtyřech zápasech a jeho propad tabulkou pokračuje. V posledních týdnech vypadli fialoví z první desítky, nyní zakotvili na třináctém místě. Naopak Nice se pod novým koučem Ericem Royem daří přímo skvěle. V posledních třech ligových duelech nenašlo přemožitele a fanoušci mohou začít počítat se záchranou. Na sestupové pásmo má tým náskok již dvanáct bodů.

První šanci si ale vytvořili domácí borci. Ve dvanácté minutě našel svým centrem z přímého kopu Dany Nounkeu stopera Maura Cetta. Jeho volej ale směřoval přímo doprostřed branky, Ospina v brance hostů tak neměl větší problémy. Daleko hezčí pak byla samostatná akce Anthonyho Mouniera. Ten se prosmýkl po levé straně hřiště, překonal bránícího Nounkeua, nakonec se ale musel pouze dívat, jak Olivier Blondel vytáhl jeho střelu mimo tři tyče.

Další šance hostů přišla záhy. Onyekachi Apam svou chytrou přihrávkou našel volného Bagayoka. Ten hlavou prodloužil na Helleybucka; jeho rána levačkou ale našla pouze rukavice připraveného gólmana. Nakonec bylo OGC za svou aktivitu odměněno brankou. Mounier si několikrát přihrál s Ben Saadou a následně napálil míč za bezmocného Blondela - 0:1.

A naděje Toulouse se začaly rozplývat v 57. minutě. Fode Mansare nepěkně fauloval Ben Saadu, jenž musel kvůli zranění ze zápasu okamžitě odstoupit, a od rozhodčího viděl červenou kartu.

Přesto se domácí snažili s výsledkem něco udělat. Po hodině hry se musel brankář Ospina činit proti přímému kopu Machada. Nakonec z této šance přišel rohový kop, který ale domácí zužitkovat nedokázali. O deset minut později se pokoušel také střídající André-Pierre Gignac, jeho střela zpoza pokutového území ale branku nenašla.

Nice ukončilo veškeré snění domácích o bodu v 83. minutě. Mounier nacentroval od rohového praporku, na míč si naběhl Mouloungui a hlavou překonal Blondela - 2:0. Gignac ještě zahrozil v nastaveném čase. Poté, co překonal dva obránce Nice ale na jeho ránu vyzrál Ospina. Zápas tak skončil jasným výsledkem...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele