33. kolo
01.05.2011 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier doma pouze remizoval s Brestem 0:0

Šance Montpellieru na kvalifikaci do evropských pohárů po bezbrankové remíze s Brestem značně klesly. Pět kol před koncem ztrácí Girardův výběr již tři body.

Montpellieru se v poslední době vůbec nedaří. Nejen, že prohrál s Marseille ve finále Coupe de la Ligue, ke všemu v lize nevyhrál již čtyři utkání v řadě a nadále uzavírá první desítku týmů Ligue . V těsném závěsu za ním je Brest, který remizoval již potřetí v řadě a který drží čtyřzápasovou sérii bez porážky. Brest ale stále nemá jistotu záchrany, na sestupové pozice má náskok pouhých tří bodů.

Nejlepší šance hostujícího celku přišla v 11. minutě a prsty v ní měl český záložník Mario Lička. Jeho prudká rána z třiceti metrů nadělala brankáři Jourdrenovi značné potíže, nakonec si ale poradil jak s ní, tak i s následnou dorážkou z kopaček Jonathana Ayitého. V prvním poločase se k nebezpečnému zakončení dostali také domácí. Přímý kop točil nebezpečně blízko branky Geoffrey Dernis.

Velikou příležitost si poté na svůj účet mohl připsat domácí Marco Estrada. Jeho centr sice zpočátku nevypadal příliš nebezpečně, po zmatcích brankáře Steeva Elany se ale nakonec odrazil zpět do hracího pole až od tyčky. Domácím trvalo přesně 75 minut, než se jim podařilo hostujícího gólmana naplno prověřit. Dernisův pokus po rohovém kopu ale pro Elanu nebezpečí nepředstavoval.

Šest minut před koncem se oslavovaným hrdinou domácích stal Estrada, který nádhernou ranou z pětatřiceti metrů nedal Elanovi nejmenší šanci, jeho náramná střela zapadla přímo do rohu branky. Nakonec ale jeho branka nebyla uznána a to z důvodu zapískání rozhodčího, jenž viděl před dělovkou Estrady nedovolený zákrok.

Montpellier se dostal ještě do jedné solidní příležitosti. Nepovedeného odkopu obránce Johana Martial dokázal využít Younes Belhanda, který se zmocnil balonu. Víc s ním ale vymyslet nedokázal a jeho střela z první skončila v náruči hostujícího gólmana - 0:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele