30. kolo
10.04.2011 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Marseille si neporadila s Toulouse

Marseille proti svému neoblíbenému soupeři opět nedokázala naplno bodovat. Svěřenci Didiera Deschampse sice vedli po brance Loica Rémyho, hosté ale utkání díky trefám Braatena a Cetta dokázali otočit. Za domácí až v závěru vyrovnával André-Pierre Gignac.

Marseille tak Toulouse na svém stadionu neporazila již od roku 2006. Dnešní ztráta je může mrzet ještě o něco více proto, že Lille včera ztratilo všechny body v Monaku. Díky této remíze se Deschampsovi muži stáhli na vedoucí tým na tři body, neprohráli již čtyři utkání za sebou. Naproti tomu Toulouse vylepšilo svou poslední porážku proti Montpellieru, přesto na vítězství čeká již tři utkání. Získaný bod mu pomohl v posunu v tabulce na jedenácté místo, z něhož má na sestupové pozice čtyřbodový náskok.

Marseille přežila v úvodu utkání nervóznější rozjezd, kdy Mathieu Valbuena snadno ztratil balon ve středu pole. Míče se ujal Daniel Braaten, jenž rychle oslovil nabíhajícího Moussu Sissoka. Defenzivní středopolař hostujícího výběru ale svou střelu z první nedokázal umístit a míč skončil vedle.

Domácí se poté ujali vedení po půlhodině hry, střelcem branky se stal Loic Rémy, jenž po centru Bruna Cheyroua potřeboval k dopravení míče do sítě hned dva pokusy. Jeho první hlavička se odrazila pryč od Valbueny, míč se k útočníkovi Marseille ale odrazil zpět a ten již s doražením balonu neměl problémy - 1:0.

Toulouse se ale nedalo a vyslalo svému soupeři nejdříve výmluvné znamení. Etienne Didot si naběhl na centr Sissoka a v pádu ještě dokázal hlavičkovat. Domácí zachránil až pohotový zákrok Steva Mandandy, jemuž se podařilo míč vytěsnit na tyčku. Přesto ale vedení Marseille dlouho netrvalo, krátce před změnou stran se hostům podařilo vyrovnat.

Nedorozumění v domácí obraně dokázal využít Daniel Braaten, jenž si naběhl na dlouhý nákop Francka Tabanoua. Norský záložník poté rychlou střelou procedil míč mezi nohama brankáře Mandandy - 1:1.

Marseille se ve druhém poločase chtěla znovu rychle dostat do vedení a krátce po startu druhé půle tomu opravdu neměla daleko. Pokus Stéphana Mbiy musel až na brankové čáře likvidovat Etienne Capoue, Loic Rémy se zase o pár okamžiků později dožadoval odpískání penalty poté, co ho Cheikh M'Bengue v pokutovém území stáhl za dres.

Překvapivě se ale poté dočkali vedoucí branky hosté. Po hodině hry se dočkal branky Mauro Cetto. Paulo Machado zahrál chytře přímý kop, Mauro Cetto unikl nepozornému Tayé Taiwovi a bez problémů překonal i Mandandu - 1:2.

Nakonec se ale na Stade Velodrome urodila zaslouženější remíza. André-Pierre Gignac se konečně přestal zastřelovat a v 85. minutě rozhodl o dělbě bodů tvrdou střelou po centru Loica Rémyho - 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
20fredy20

chudacki uboziaci su Marseille, titul do LILLE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele