15. kolo
30.11.2010 20:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Stade Brestois - RC Lens 4:1

Bývalý vedoucí celek Ligue 1 z Brestu se po třech kolech konečně vzchopil a doma suverénním způsobem smetl Lens 4:1. Aktuálně má tak na svém kontě stejný počet bodů jako první Marseille a druhé Lille, Lens naopak zůstává předposlední. Na všech čtyřech domácích brankách měl lví podíl Bruno Grougi.

Domácí vstoupili do zápasu s velkou bravurou. Ve 12. minutě nacentroval Grougi na hlavu Poyeta, který poprvé překonal hostujícího brankáře Runjeho. O sedm minut později už Brest vedl o dvě branky, Grougi poslal míč z rohového kopu na bližší tyč, kde stál Baysse, jenž se pohodlně trefil do sítě.

Pro Lens to ovšem byla dobrá facka, která je nakopla k vytvoření si gólových šancí. Na konci kombinace Demonta s Roudetem stáli Eduardo s Bedimem, kteří se dostali do průniku dva na jednoho, ovšem následnou střelu dokázal zlikvidovat domácí brankář Elana. Ve 44. minutě však přece jenom kapituloval. Eduardo si naběhl na dlouhý pas, dokázal si poradit s obráncem Apangou a do poločasu alespoň snížit.

Po obrátce ovšem nedal Brest svému soupeři šanci. Poyet nacentroval na Rouxe, ten si míč hezky zpracoval na prsa a nebýt jedné teče, skončila by střela pravděpodobně v bráně. To se nakonec stalo v 65. minutě. Roux sice svým přízemním pokusem napálil tyčku, Grougi však přispěchal s pohotovou dorážkou.

Na druhé straně vychytal Roudeta dobrým zákrokem domácí Elana, ale jakmile deset minut před koncem přidal Grougi čtvrtý gól, bylo vlastně rozhodnuto. Roux ho zleva našel centrem mezi dvěma obránci a brestský záložník pak hlavou přesně zakončil. A to ještě gólman Runje musel poté polapit skvělé střely Lesoimiera a Rouxe.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele