30. kolo
09.04.2011 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Brest si překvapivě poradil s Rennes 2:0

Po zaváhání Lille mělo Rennes velice dobrou příležitost ke stažení náskoku svého konkurenta v boji o titul. Svěřenci Frédérica Antonettiho ale podlehlo v Brestu 0:2, když domácím zařídil výhru Nolan Roux a Bruno Grougi.

Rennes tak nevyhrálo již čtyři utkání v řadě a jeho ztráta na vedoucí Lille tak nadále zůstává sedmibodová. Zítra může dokonce o své třetí místo přijít, čtvrtý Lyon totiž čeká zápas s Lens. Naproti tomu Brest konečně zastavil šestizápasovou mizérii, během níž se mu podařilo získat jediný bod. Díky zisku tří bodů se posunul z patnácté pozice až na příčku jedenáctou, z níž má na sestupové pásmo náskok čtyř bodů.

Domácí byli od začátku utkání překvapivě lepším týmem a již ve čtvrté minutě si vypracovali svou první příležitost. Rohový kop Grougiho ve čtvrté minutě se pokusil do branky usměrnit Brou Apanga, nicméně o pár centimetrů minul. V další příležitosti se poté objevil sám Grougi, jenž pálil z přímého kopu. Přestože Baysse nakonec míč hlavou netrefil, míč se málem přesto do branky vešel - nakonec pouze lízal břevno.

Domácí se zaslouženě ujali vedení ve 28. minutě, kdy své nezpochybnitelné zakončovatelské schopnosti znovu prokázal Nolan Roux. Bývalý francouzský reprezentant si naběhl na pěknou přihrávku Lesoimiera - ale namísto toho, aby se dravě probil do pokutového území, si povšiml vyběhnutého brankáře Doucheze a pohotovou ranou z třiceti metrů ho překonal - 1:0.

Nejlepší příležitost hostujícího výběru přišla chvíli před koncem prvního poločasu, kdy se k přímému kopu z levé strany neohroženě postavil Fabien Lemoine. A pořádně svého soupeře v brance Brestu protáhl.

Domácí se dočkali druhé branky deset minut po startu druhé půle po rychlé a pohledné a efektivní akci. Roux u levé strany pokutového uvolnil Lesoimiera, ten nabil do lepší pozice Grougimu, jenž parádním volejem rozvlnil síť podruhé. Brankář Douchez neměl sebemenší šanci - 2:0.

Na druhé straně se v celku solidní příležitosti objevil Dalmat, jeho ránu z první ale dokázal zneškodnit brankář Elana. Třetí branku domácích málem přidal ještě Roux, jenž ale nakonec na hlavičku Baysseho nedosáhl. Do zakončení se ještě za domácí dostali Jonathan Ayite a střídající Mario Lička, Douchez již ale za svá záda žádný míč nepustil.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele