14. kolo
20.11.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Marseille 0:1

Olympique Marseille napravil poslední dva ligové nezdary v Paříži a doma s Lens vítězstvím na půdě Toulouse. To pokračuje v získávání horších výsledků, z posledních deseti utkání jen jednou zvítězilo. Hosté nakonec mohou děkovat Ayewovi, jenž skóroval až v 88. minutě utkání a nechal tak zapomenout na penaltový neúspěch Taiwa z 55. minuty.

První šanci zápasu si vytvořili hosté, Brandao našel svým centrem v dobré pozici Gignace, jenž hlavou mířil jen o píď vedle. Na druhé straně se k hlavičkování prosadil po rohovém kopu Machada obránce Congré, ale stejně jako jeho protějšek Gignac i on prostor brány netrefil a střílel nad břevno.

Dá se říci, že Marseille byla v první půli o něco lepším týmem a Toulouse dostalo více pod tlak. Brandao pálil hodně nebezpečně, Diawara se po centru z rohového kopu od Lucha Gonzáleze dostal k hlavičce, jenže zaměstnat toulouského gólmana Valverdeho tak, aby si šáhl na míč, se OM prostě pořád nedařilo. Oba rovněž zase zamířili mimo.

V 55. minutě se svěřenci trenéra Didiera Deschampse mohli radovat. Remy byl po souboji s Tabanouem faulován ve vápně a rozhodčí Duhamel nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Taiwo, ale asi to měl přenechat spíše někomu jinému. Valverde mu totiž vystihl směr a vyrazil balón do zámezí.

I nadále se Marseille tlačila dopředu, Toulouse se horko těžko bránilo. Gignacův pokus musel lapit Valverde, Remy se trefil jen do boční sítě. Domácí mohli skórovat Mansarem, který hezky prošel do vápna, kde měl s jeho šancí brankář Mandanda velké starosti. Nakonec se obhájce titulu v 88. minutě přece jen dočkal branky.

Azpilicueta našel svým centrem zprava na zadní tyči nabíhajícího Ayewa, jenž hlavou uklidil míč do sítě. Ve zbývajícím čase se domácí na nic nezmohli, a tak si všechny body z jejich půdy odvezla šťastnější Marseille.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele