38. kolo
20.05.2012 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AJ Auxerre - Montpellier HSC 1:2

Montpellier slaví! Fotbalisté tamního HSC nakonec v dramatickém utkání urvali výhru 2:1 na hřišti Auxerre a radují se tak z prvního ligového titulu v historii klubu.

Zápas prošpikovaný nepříjemnými incidenty s domácími fanoušky rozhodl dvěma brankami John Utaka. Auxerrois přitom díky gólu Oliviera Kapa vedli, přičemž hosté hráli s vědomím, že titul jim stoprocentně zajistí pouze bodový zisk. Kromě střelců obou branek se však nejvíce ukázali právě příznivci Auxerre, kteří si vymohli první přerušení zápasu krátce po poločasu - to když na protest proti osudu klubu, který sestupuje vůbec poprvé ve své historii, zaházeli hrací plochu tenisovými míčky.

Tvrdé jádro domácích fanoušků nebylo spokojené ani později a další nepokoje (tentokrát světlice v rukou příznivců) si vyžádaly opětovné přerušení utkání, díky čemuž se v Auxerre posledních 20 minut dohrávalo už po finálním hvizdu všech ostatních zápasů. V samém závěru utkání to dokonce chvílemi vypadalo, že rozhodčí zápas předčasně ukončí, nakonec se však hrálo až do konce, pro Montpellier vítězného.

Bylo to hořké loučení s první ligou pro hrdý klub, jehož fanoušci si jako oběť vybrali osobu prezidenta Bourgoina. Samotní hráči AJA přitom nepodali vůbec špatný výkon a proti nervóznímu Montpellieru byli většinu zápasu lepším týmem. Také že po zásluze vedli - co se nepovedlo v úvodu Anthony Le Tallecovi, který přestřelil, dotáhl do konce o chvíli později Olivier Kapo. Zkušený forvard dorazil za Jourdrenova záda vyraženou střelu Roye Contouta.

Na druhé straně však ukázal i Montpellier, že se nehodlá spoléhat na případný kolaps PSG a svůj historický titul si chce vybojovat sám. Olivier Giroud se však na čele tabulky střelců osamostatnit nedokázal, a zkušený brankář a domácí kapitán Sorin v přímém souboji vychytal i Camaru.

Jinak se ale hosté pokoušeli prosadit převážně střelami z dálky, většinou dost nepřesnými. Jeden ze svých tradičně nebezpečných přímých kopů rozehrál Marco Estrada, ale Sorin jej pohodlně lapil. Jamel Saihi se svojí nepříjemnou střelou zdálky přepálil.

Ve druhé půli sice padl vítězný gól, ale pozornost poutali spíše fanoušci a rozhodčí Saïd Ennjimi usoudil, že bude nejlepší, když odvede hráče do jejich kabin. Sorin se poté ještě vyznamenal proti další střele Girouda, který tak zůstává s 21 brankami na děleném prvním místě v soutěži střelců (společně s Brazilcem Nenem).

Giroudovu práci však přímo na hřišti převzal John Utaka, z jehož kopačky přišlo po půlhodině hry vyrovnání a přibližně 25 minut před koncem i vítězná branka. Té však ještě předcházel klíčový zákrok Geoffrey Jourdrena, který bravurně vyrazil dalekonosnou ránu Delvina Ndingy. Poté nicméně už nic nebránilo zkušenému nigerijskému útočníkovi k tomu, aby propasíroval míč za Sorinova záda podruhé a výrazně tak pomohl přepsat historii francouzského fotbalu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

Promiň,ale přát titul PSG je podle mě divné...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele