28. kolo
17.03.2012 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 0:1

Derby du Rhone ovládl Lyon. Les Gones vyloupili svatostánek svého největšího rivala ze Saint-Étienne a odvážejí si velmi cennou výhru 1:0.

O výsledku rozhodl střídající Bafétimbi Gomis, kterého pro velký fotbal vychovalo právě Saint-Étienne; tato ironická okolnost tak udržela Gardeho tým v boji o LM. Stéphanois, válčící na stejné frontě, mají aktuálně na pátém místě 46 bodů; Lyon taktéž, ale je o skóre čtvrtý.

První šanci zápasu zaznamenali domácí, konkrétně Laurent Batlles; zkušený středopolař se opřel do míče a prověřil pozornost reprezentačního gólmana Llorise. Na druhé straně se ve fantastickém světle předvedl jeho kolega Ruffier, když reflexivně vyrazil Bastosovu ránu; brazilský kouzelník vypálil po individuální akci z pravé strany.

A tato šance jako by Lyon pořádně nakopla. Mladý baskický gólman ve službách Stéphanois se tak rozhodně nenudil a musel být na pozoru před pokusem Lisandra Lópeze. Z další šance potom pálil mimo Clément Grénier, kterého předtím dobře uvolnil Lacazette. Talentovanému Grénierovi nebylo přáno ani po přestávce, kdy z nebezpečné pozice opět nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče.

Saint-Étienne bylo zkrátka tím horším týmem, a když se Pierre-Emerick Aubameyang pokusil po hodině hry strhnout vedení na domácí stranu (a pálil mimo), šlo o ojedinělý náznak šance domácích. Na druhé straně Lyon se o vedoucí gól snažil svědomitě: po narážečce Lisandra s Lacazettem se uvolnil Anthony Reveillere, který dokázal tvrdě a nebezpečně vypálit na bližší tyč, jenže Ruffier jen opět potvrdil svoji třídu.

Při brankáři ASSE však stálo i štěstí, jako v 71. minutě, kdy mu Lisandrova nepříliš nepříjemná střela proklouzla mezi nohama; nakonec se však holohlavý borec stihl zorientovat a míč sebral dříve, než se dokutálel do sítě. A tak musel přijít ke slovu Bafétimbi Gomis a 81. minuta: střídající forvard si zpracoval dlouhý nákop od Llorise a nechytatelnou ránou z 25 metrů vyprášil všechny pavouky z růžku Ruffierovy brány - 0:1.

Zasloužené vítězství Lyonu pak mohl po Gomisově přihrávce pojistit ještě Bastos, ale narazil opět na skálu v domácí bráně; přesto si však odváží extrémně důležité vítězství.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Etienne budou na tenhle zapas hoooodne nahzaveny a neco mi rika, ze tentokrat potvrdi lepsi postaveni v tabulce a Lyon konecne porazi

Reagovat
Skalda29

tak ti to říkalo špatně

Reagovat
smazaný uživatel

jn, nastesti sem dal na konci druhy pulky, kdyz sem se chvilku dival, live bet na Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

*na konci prvni pulky

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ...Lyon povtrdi H2H a zvladne derby zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele