35. kolo
03.05.2012 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Auxerre porazilo Dijon a je mimo pásmo sestupu

Druhé vítězství Auxerre v řadě a boj o udržení je rázem o sto procent napínavější a zamotanější. Tým Jeana-Guye Wallemmeho si připsal veledůležité vítězství na půdě ohroženého Dijonu a tři kola před koncem ligy se vyhrabal ze sestupového pásma.

AJA tak navázalo na fenomenální vítězství 4:0 nad protivníkem v boji o udržení z Brestu a i z dnešního utkání proti svému přímému konkurentovi vyšlo vítězně. Jediná výhra stačila týmu vyznávajícímu modrou barvu k posunu z posledního místa až na pozici sedmnáctou, tedy tu poslední, která zaručuje účast v následujícím ročníku Ligue 1.

Naproti tomu Dijon prohrál již popáté v řadě a naposledy se z vítězství radoval na konci března. V tabulce tak klesl o další příčku níž, momentálně je na tom hůř pouze poslední Sochaux.

Jediné středeční utkání, které bylo z úterý přesunuto kvůli špatnému počasí, otevřeli svou úvodní šancí domácí borci. Již po několika minutách se z pětadvaceti metrů napřáhl Benjamin Corgnet, na připraveného Oliviera Sorlina v bráně Auxerre ale nestačil - míč skončil v jeho náruči.

Vedení se však ujali Wallemmeho svěřenci. Alain Traoré opět prokázal svůj nesporný fotbalový um, po levé straně se dostal do vápna, poradil si s dvěma bránícími hráči a ještě přesně nacentroval na hlavu Roye Contouta. Baptiste Reynet v bráně domácích neměl šanci - 0:1.

Již o dvě minuty později se v další příležitosti objevil hostující Olivier Kapo, Reynet byl však tentokrát v pozoru a pokus francouzského útočníka zlikvidoval. Ve 42. minutě se domácí - konkrétně to byl kanonýr Brice Jovial - ocitli ve stoprocentní gólové příležitosti. Letošní dvanáctigólový střelec však sám před brankou nepochopitelně minul.

Dijon se hnal za vyrovnáním i po změně stran a Auxerre mohlo děkovat snad jen fotbalovému Pánubohu, že se Bautheac nedokázal prosadit ani po jedné ze svých příležitostí. Hned zkraje druhé půle pálil těsně vedle, po špatné rozehrávce hostujícího Stéphana Grichtinga se k míči dostal opět tento nízký záložník a svým projektilem rozezvučel břevno.

V 74. minutě zvučela branková konstrukce za Sorinovými zády podruhé. To když zhruba z pětadvaceti metrů natáhl ke střele Jovial. Nakonec se však z druhé branky v utkání radovali hosté - ve středu pole odvedl skvělou práci Delvin N’Dinga, doběhl až k pokutovému území a parádní střelou poslal svůj celek pět minut do dvojnásobného vedení. Skóre se již neměnilo, a zápas tak skončil 0:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele