26. kolo
03.03.2012 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Lille v závěru ztratilo vítězství nad Auxerre

Snad nic nechybělo zápasu mezi Lille a Auxerre. Diváci se dočkali branek, ostrých zákroků, karet - i těch červených - a dramatu až do konce. Jediné, čeho jsme se tak nedočkali, je vítěz dnešního klání.

Lille vedlo již o dvě branky, nakonec si ale svůj nadějný náskok nechalo ukrást v samém závěru a remizovalo již podruhé v řadě. Naštěstí pro dogy se ale nepodařilo bodovat Saint-Étienne, jeho náskok na třetí pozici je tak nyní čtyřbodový. Na vedoucí Montpellier ztrácí již "pouze" sedm bodů.

Naproti tomu týmu Laurenta Fourniera se podařilo uhrát druhý remízový výsledek za sebou se soupeřem ze samého vrcholu Ligue 1. Po Saint-Étienne tak body ztrácí i Lille; AJA to ovšem v tabulce příliš nepomohlo. Na nesestupové pozice ztrácí tři body, na vítězství pak bleděmodří čekají již od poloviny prosince minulého roku.

Domácí se do svého soupeře zakousli již v samém úvodu. Nebezpečnými ranami se prezentoval jak Eden Hazard, který vyzkoušel pozornost Oliviera Sorin z přímého kopu, tak následně i Joe Cole, jehož half-volej dokázal hostující gólman zlikvidovat bez větších potíží. Nicméně zakřiknout se nedali ani hráči Auxerre.

Z třiceti metrů natáhl Dariusz Dudka a Mickael Landreau v bráně Lille měl co dělat, aby míč nakonec vytáhl nad branku. Ve 34. minutě se však domácí ujali vedení díky trefě "zázračného dítěte" Edena Hazarda. Belgický reprezentant náramně zakroutil svůj přímý kop do šibenice a mimo dosah Sorina a před vlastními diváky skóroval již popáté v řadě - 1:0.

Domácí se ale ze svého vedení příliš dlouho neradovali. Ve 41. minutě byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen obránce Mauro Cetto, jenž nebezpečným zákrokem skolil unikajícího Dennise Oliecha. Domácí se však po hodině hry dočkali již druhé branky a zdálo se, že vítězství jdou naproti mílovými kroky.

Willy Boly v pokutovém území srazil právě mladého domácího záložníka, rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se proti všem fotbalovým pravidlům postavil právě sám postižený a v 63. minutě přidal již svou jedenáctou ligovou branku v letošní sezoně - 2:0.

A pro Lille se mělo jednat již pouze o jednoduchý závěr utkání. Po pouhých deseti minutách na hřišti byl totiž za tvrdý zákrok vyloučen Anthony Le Tallec a hosté museli posledních 23 minut odehrát rovněž v deseti.

Nicméně Auxerre se nevzdávalo a udeřilo v posledních deseti minutách. Jako první dal hostujícím borcům naději Ben Sahar, který si naběhl na patičku Oliecha - 2:1.

A o čtyři minuty bylo o dělbě bodů rozhodnuto. Cédric Hengbart si vyskočil na jeden z centrů úplně nejvýše a pohotovou hlavičkou zavěsil míč do sítě - 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

mrdky zkurvili listek!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele