22. kolo
04.02.2012 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier šťastnou brankou porazil Brest

Šťastná branka. Montpellier díky jediné trefě Geoffreye Dernise stále drží tlak na vedoucí Paris Saint-Germain; i když proti Brestu měl namále.

Montpellier tak zvítězil již potřetí v řadě a nadále se drží na senzačním druhém místě. Třetí Lille, které má ale ještě zítřejší zápas s posledním Sochaux k dobru, na něj ztrácí již sedm bodů. Naproti tomu vedoucí Paris SG je vzdáleno body pouze tři. Naproti tomu Brest prohrál podruhé v řadě, i přesto ale zůstává na jedenácté pozici, z níž má na sestupové příčky pětibodový náskok.

Montpellier byl od samého úvodu lepším týmem a mohl se ujmout vedení již po první minutě hry. Mladý záložník Rémy Cabella svou přihrávkou oslovil Oliviera Girouda, dosavadní nejlepší střelec Ligue 1 ale jeho nabídku nevyužil a svou střelu poslal mimo. Na druhé straně zahrozil český záložník Mario Lička, jeho solidní ránu ale dokázala zblokovat obrana soupeře na rohový kop.

Jinak to byli ale domácí, kteří se hnali do útoku a kteří byli lepším týmem. Nicméně neujal se ani druhý projektil Girouda, jenž tentokrát skončil v náruči připraveného Elany, ani pokus Vitorina Hiltona, jehož střelu zblízka perfektně dokázal vykrýt gólman hostů. K dalšímu zakončení se dostal Cabella, i jeho ale Elana vychytal.

Za svá záda pustil balon až po čtyřiceti minutách hry. Na levé straně si vytvořil svou dobrou hrou prostor Henri Bedimo, jenž svým centrem našel dobře postaveného Cabellu. Jeho instinktivně zahraný volej by se možná snesl do sítě, po nečekané teči spoluhráče Dernise ale nabral míč tak podivnou trajektorii, že Elana balon zachytit opravdu nemohl. Domácí se ujali zaslouženého, leč šťastného vedení 1:0.

Diváci si ofenzivní fotbal mohli vychutnat i po změně stran. Za Brest zahrozil svou střelou z první Poyet, byli to ale opět hráči Montpellieru, kteří zaměstnávali soupeřova gólmana o něco více. Elana měl co dělat, aby za svá záda nepustil jednu ze střel Cabelly, Girouda nebo Karima Ait-Fany.

Vynikající příležitost na vyrovnání měl na svých kopačkách český záložník Lička. Zkušený středopolař ale hostující příznivce musel zklamat, i když svou šanci nevyřešil vůbec špatně. Zlobit se tak mohl pouze na brankáře Geoffreye Jourdrena, jenž mu parádním zákrokem zkazil radost.

Jedním z nejvýraznějších mužů dnešního zápasu byl jednoznačně Rémy Cabella, který si díky své aktivitě připsal ještě jednu příležitost. Ani tentokrát si ale na skvělého Elanu nepřišel, Zkušený gólman jeho střelu vyrazil pěstmi. Jakékoliv šance hostů na body se ještě snížily v samém závěru. Abdoul Sissoko, jenž se vůbec poprvé za Brest objevil v ligovém utkání, byl po pouhých patnácti minutách na hřišti vyloučen, když přišel pozdě do souboje s Romainem Pitauem.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele