3. kolo
20.08.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Toulouse v poslední minutě zachránilo bod v Nice

Toulouse nakonec dokázalo remizovat na půdě Nice, když alespoň bod zachraňoval v poslední minutě střídající mladík Adriebń Regattin. Domácí vedli po trefě Mouniera, v 96. minutě ještě promrhali výhodu pokutového kopu.

Nice tak vůbec poprvé v letošní sezoně získalo body, daleko nebylo ani od zisku tříbodového. I přesto se ale OGC ocitlo až na posledním místě. Naproti tomu dosud stoprocentní Toulouse poprvé zaváhalo, když si v úvodních kolech poradilo s nováčky z Ajaccia, respektive Dijonu. I přesto se ale fialoví alespoň do zítřka ujali vedení Ligue 1.

Toulouse se málem ujalo vedení zhruba po čtvrthodině hry. Franck Tabanou se natáhl z pořádné vzdálenosti a jeho rána pouze rozbrnčela tyčku za Davidem Ospinou. Dorážka dobíhajícího Moussy Sissoka pak narazila na poněkud měkčí překážku, a to gólmana Ospinu.

První branka se naopak slavila na druhé straně, to když se zhruba po půlhodině hry prosadil Anthony Mounier. Rohový kop zahrával Camel Meriem, míč prodloužil na vzdálenější tyč Renato Civelli a nikým nebráněný záložník domácích pak měl již práci opravdu snadnou - 1:0.

Ještě do konce poločasu mohli domácí své vedení zvýšit, poměrně nebezpečně pálil Didier Digard. Bývalý středopolař Middlesbrough ale nakonec nastřelil pouze brankáře Aliho Ahamadu. Toulouse vyšlo z kabin jako vyměněné, jako by chtělo pokračovat ve své dosud spanilé jízdě francouzskou nejvyšší soutěží. A již v první minutě druhého dějství se do zajímavé pozice dostal Umut Bulut, nakonec ale byla jeho střela zblokována.

Dvanáct minut před koncem musel proti Machadově střílenému centru zasahovat již připravený Ospina. Pět minut před koncem měl o všem rozhodnout Mounier, který se podruhé prosadil z rohového kopu. Ten zahrával tentokrát Cyril Hennion. Rozhodčí ale branku pro ofsajd - a jak opakované záznamy poté potvrdily - neoprávněně neuznali.

Nice se možná již radovalo ze zisku tří bodů, to by ale na hřiště nesměl ve druhém poločase přijít mladičký Adrien Regattin. Záložník TFC totiž v poslední minutě utkání určil stav na 1:1.

Tím ale napínavé utkání ještě neskončilo. Dvě žluté karty v rychlém sledu viděl hostující Amadou Soukouna - nejdříve za hádky s rozhodčím a následně za nebezpečný faul na Luciana Monzona - a musel se tak poroučet do sprch. V šesté minutě nastaveného času ještě dostali domácí výtečnou příležitost na zvrácení tohoto duelu: Sirieix v pokutovém území fauloval Pejcinovice a kopala se penalta. K té se postavil Éric Mouloungui, nicméně zklamal, když svůj pokus poslal přímo na Ahamadu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím hostum..takze TIP 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele