33. kolo
22.04.2012 21:15 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Lorient 3:2

Skvělý zápas se šťastným koncem pro domácí byl k vidění na Stade Gerland, kde Lyon otočil proti zachraňujícímu se Lorientu z 0:2 na 3:2.

Dvě branky v závěrečné čtvrthodině posunuly Les Gones zpět na čtvrté místo tabulky, zatímco Lorient zůstává nadále těsně viset nad hranou ponoru. Les Merlus přitom vlétli do utkání fantasticky: dva góly z první půle v rozmezí pouhých pěti minut totálně zmrazily domácí fanoušky. Ani tyto zásahy, o něž se postarali Kévin Monnet-Paquet a Mathias Autret, však nakonec na body nestačily: ještě před přestávkou totiž korigující gól vsítil veterán Cris, a v závěru zápasu o výsledku rozhodlo hvězdné útočné duo domácího favorita, Lisandro López a Bafé Gomis.

Lorient nastoupil do utkání nervózně a bylo vidět, že je jejich situace nenechává chladnými. To navíc podpořilo situace z 16. minuty, kdy zraněného kapitána Audarda musel v brance vystřídat nezkušený Florent Chaigneau. Obrovský kámen ze srdce hostí však spadl ve 22. minutě - to totiž Jérémie Aliadiére perfektním pasem našel Monnet-Paqueta, jehož přízemní volej nedal Llorisovi nárok - 0:1.

Brankář Lyonu poté předvedl dobrý zákrok proti Jouffremu, ale rozjetí hosté se nevzdávali a ve 26. minutě vedli už o dvě branky. Tentokrát za to mohl parádně sehraný brejk v režii Autreta, který protancoval zkoprnělou obranou domácích a zblízka zakončil - 0:2.

Poté se konečně osmělil i Lyon a Chaigneau měl co dělat s Källströmovým pokusem, ale Les Merlus stále drželi otěže zápasu ve svých rukách. Jen díky Llorisovi a jeho zásahu proti Aliadiérému to nebylo po půl hodině hry 0:3. Nakonec se ale lyonští dokázali vybičovat ke snižující (a trochu nezasloužené) brance.

Ve 38. minutě se k rozehrání rohového kopu postavil Källström a míč propadl až ke Crisovi, který z voleje trefil ideálně - 1:2. Na druhé straně Lloris skvěle vyrazit Autretovu bombu a udělal tak tečku za extrémně zábavným poločasem.

Druhá půle už naneštěstí tolik vzrušení nepřinesla - pokud tedy nejste fanoušek Lyonu. Hra se uklidnila a domácí převzali otěže, zejména pak Källström, který byl hodně aktivní a testoval Chaigneaua dvěma nepříjemnými střelami, se kterými měl nervózní gólman dost problémů, ač nakonec obě situace zvládl.

Klíčový okamžik pro Lyon přišel po 77 minutách hry. To totiž nejprve Lloris vychytal gólovku Aliadiérého a hned z následné akce López obehrál dvojici bránících hráčů a nekompromisně po zemi propálil Chaigneaua - 2:2.

Černou tečku za jinak velmi dobrým zápasem pro Lorient pak udělal Gomis, který - jako druhý lyonský hráč v zápase - skóroval z rohového kopu, jejž tentokrát rozehrával Cris - 3:2.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Langi

nedivil bych se kdybysme rupli...Lorient si minulý kolo potahal i Montpellier, takže radši ani nebudu tipovat

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele