6. kolo
17.09.2011 19:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Brest si rozdělil body s vedoucím Montpellierem

Dvě minuty před koncem se prosadil domácí Santiago Gentiletti a příznivci Brestu mohli propuknout v jásot. Jejich tým se totiž po dvoubrankové ztrátě dokázal do utkání vrátit a nakonec obral vedoucí Montpellier o dva body.

Montpellier tak letos teprve podruhé ztratil, již dříve prohrál na stadionu Olympiqueu Lyon. I přes tuto ztrátu ale výběr Reného Girarda zůstává na první pozici, bodově se na něj ale dotáhlo Toulouse, zítra má šanci ho předskočit Lyon. Naopak Brest i nadále čeká na první vítězství v lize, dnešní bod mu ale pomohl v postupu tabulkou na patnácté místo.

Hosté se ujali vedení v 19. minutě, kdy se poprvé prosadil útočník Olivier Giroud, pro něhož to byla třetí branka v probíhající sezoně. Brankář Steeve Elana si nedokázal poradit s přímým kopem Marca Estrady, míč pouze vyboxoval před sebe, kde ale již číhal neobsazený Olivier Giroud - 0:1.

Domácí se o pět minut později téměř dočkali vyrovnání, to když hlavou těsně vedle pálil Noulan Roux, na druhé straně o sobě zase dal vědět Souleymane Diawara, jehož volej pořádně vystrašil brankáře Elanu. Nakonec ale žádné vážnější nebezpečí neznamenal.

Pět minut před koncem prvního poločasu se jak Olivier Giroud, tak hostující mužstvo dočkalo druhé branky. Na centr Henriho Bedima z pravé strany opět dosáhl nejlépe forvard Montpellieru, jenž míč lehce usměrnil do branky - 0:2.

Za domácí se v poměrně slibné pozici objevil Benoit Lesoimier, jeho hlavička ale nakonec pouze těsně minula hostující branku. Nakonec se ale domácí celek dočkal naděje, a to v 70. minutě. Velikou chybu udělal Yamba-Mbiwa, kterého o míč obral Ben Basat. Jeho rána zamířila přesně do levého dolního růžku Jourdrenovy branky - 1:2.

Brest se nadechoval k velikému náporu. Svým chytrým lobem se prezentoval Nolan Roux, nakonec ale jeho pokus skončil na břevně. Dvě minuty před koncem se ale přeci jen dočkal. Na Rouxův rohový kop si naběhl nejlépe obránce Santiago Gentiletti, jehož hlavička rozhodla o dělbě bodů obou mužstev. V samém závěru ještě viděl červenou kartu domácí Tripy Makonda.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

domaci to ukopou na remizu

Reagovat
smazaný uživatel

snad hostujíci vyhraji taky to vidim na 1:1 nebo 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele