27. kolo
11.03.2012 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - AJ Auxerre 1:1

Auxerre vybojovalo proti svému oblíbenému soupeři bod a dokázalo v Bretani remizovat poměrem 1:1.

Hosté přitom dokonce vedli, ale Brahimiho projektil zdálky nakonec rozhodl o dělbě bodů. Nutno říct, že pokud dnes někdo mohl litovat ztracených bodů, bylo to Rennes: Les Rouge et Noir celý zápas jasně dominovali. Po nerozhodném výsledku tak zůstávají na pátém místě, zatímco AJA se vrátilo před Sochaux na pozici předposlední, devatenáctou.

Domácí fanoušci mohli být skutečně rozladění, neboť to byli jejich miláčci, kdo si zasloužil vyhrát. Vyrovnávací brance předcházela ještě nastřelená konstrukce, neuznaný gól a několik skvělých zákroků brankáře Oliviera Sorina. I burgundský celek si však může stěžovat: v závěru utkání mu byla upřena penaltová situace.

Hned z první akce zápasu se urodil gól. Keňský forvard Dennis Oliech využil v 10. minutě hrubky renneského stopera Johna Boyeho a famózní střelou propálil strážce domácí branky Costila - 0:1.

Rennes se snažilo odpovědět hned vzápětí, a byla to pořádně horká situace. Jires Kembo-Ekoko vyslal do vápna centr, který prodloužil Mevlut Erding na Jonathana Pitroipu, a burkinské křídlo bylo ve vápně staženo bránícím Cédrikem Hengbartem. Píšťalka sudího však zůstala němá.

Kembo-Ekoko se následně pokoušel prosadit na vlastní pěst, když převzal míč po rohovém kopu, obehrál Alaina Traorého a vypálil, ale Sorin dokázal jeho střelu včas vyrazit. A nebyla to poslední šance mladého křídelníka; ani ta následující, vzniklá z Ferétova přímého kopu a Danzého přihrávky, však neměla gólové parametry. Olivier Sorin byl zkrátka bezchybný.

Do druhé půle vlétlo Rennes stejně, jako zakončilo tu první: agresivně a s vůlí po vyrovnání. Nejprve Pitroipa zpracoval Erdingův pas, obehrál bránícího hráče a napálil míč přímo do tyče. Poté, v 53. minutě, domácí dokonce vyrovnali - leč gól nebyl uznán. Erding totiž dorážel Pajotovu střelu, vyraženou Sorinem přímo na jeho kopačky, v ofsajdu.

I přes neuznání branky však jako by tato situace trochu podryla do té doby neotřesitelné sebevědomí zkušeného gólmana hostí. Branka Brahimiho z 66. minuty totiž rozhodně neměla nechytatelné parametry - další ze zástupu mladých křídelníků Rennes vypálil z dobrých 25 metrů, a tentokrát už úspěšně. Sorin si s jeho projektilem nedokázal poradit - 1:1.

V samém závěru utkání pak bylo Auxerre ještě dost možná okradeno o penaltu. Nejistý John Boye fauloval v 81. minutě ve vápně Oliecha, ale hlavní sudí tuto situaci vyhodnotil jako regulérní, a tak se body mohly dělit rovným dílem.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele