10. kolo
16.10.2011 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - FC Lorient 2:0

Bez větších problémů Rennes získalo zasloužené tři body v souboji s Lorientem. Vítězství 2:0 se proti naprosto bezzubému soupeři rodilo celkem snadno, a domácí se tak posunuli v tabulce na páté místo dva body za druhým Montpellierem a třetím Lyonem. Parádní výkon přitom předvedl záložník Jirés Kembo Ekoko.

Domácí se nejlepší defenzívy Ligue 1 nezalekli. Hned od začátku soupeře bušili několika útočnými akcemi a po deseti minutách hry se dokonce ujali vedení. Kembo-Ekoko ukázal, že zahrávat přímé kopy je jeho dobrou dovedností, a po jeho střele se již třepotal míč v horním růžku Audardovy brány.

Tři minuty na to zahrozil Montaňo, který si pěkně naběhl na pas Kembo-Ekoka, avšak Audard byl tentokráte mezi třemi tyčemi pozornější. V 17. minutě zase Audarda otravoval nežhavený Kembo-Ekoko, který znovu dostal důvěru zahrát standardku, nicméně lorientskému gólmanovi se jeho pokus podařilo vytěsnit do zámezí.

Rennes jinak pokračovalo v útočné hře, Pitroipa se ocitl ve vápně ve stoprocentní tutovce, jenže Audard včas a dobře vyběhl a zamezil soupeři ve vstřelení druhé branky. Na druhé straně trochu pozlobil domácí družstvo Sunu, jeho střelu levačkou ale v pohodě polapil brankář Costil. To byla vůbec jediná příležitost Lorientu v prvním dějství.

Jakékoli představy Les Merlus o nějakém zvratu zhatila 60. minuta. Le Lan si v pokutovém území počínal proti Kembo-Ekokovi nedovoleně a sudí Fautrel odpískal penaltu. Pitroipa se nebál tohoto úkolu a z bílého puntíku zvýšil na 2:0. Přesto se hosté ještě chtěli vrátit do zápasu a několik šancí si přece jenom vytvořili.

Campbell nacentroval na hlavu náhradníka Autreta, mířil ovšem nad bránu, Aliadiere pak tváří tvář neuspěl Costilovi a rovněž střílel vedle. SRFC si jinak dvougólové vedení v pohodě hlídalo, ve zbytku zápasu mohl přidat třetí trefu Kembo-Ekoko, jak jinak, z přímého kopu, trefil však jen břevno. Baca poté vytěsňoval Pajotovu hlavičku z brankové čáry.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Veselac

X...1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele