23. kolo
11.02.2012 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - FC Sochaux 1:0

Rennes díky jediné brance Mevlüta Erdinca z 16. minuty porazilo poslední celek tabulky Sochaux 1:0. Pro tureckého útočníka to byla mimochodem jeho premiérová trefa v novém dresu od zimního přestupu z PSG. Hosté jsou jinak stále v pořádné bryndě. Prohráli již sedmé z posledních devíti ligových utkání.

FCSM bylo v první půli jednoznačně horším týmem. Směrem dopředu si toho moc nevytvořil, Butin byl jako jediný útočník vepředu neškodný. Přitom už od 16. minuty hosté prohrávali. Pitroipa z levé strany našel ve vápně hlavu Erdinca, který z nelehké pozice centr usměrnil přesně k tyči.

V prvním dějství ještě stojí za zmínku situace ze 31. minuty. Pajot se totiž s ničím nepáral, z voleje vypálil tak tvrdě, co to šlo, nicméně orazítkoval pouze břevno. Druhý poločas byl o hodně zajímavější. Rennes se přitom soupeře a o výsledek mohlo bát zhruba v posledních dvaceti minutách hry.

Hru totiž hodně oživoval Mikari či oba náhradníci Privat s Daviesem. Právě na pravém kraji obrany měli domácí mezery. Možná i díky tomu, že do hry už ve 24. minutě musel za zraněného Apama záložník Danzé. Především když se Rennes zatáhlo na svou polovinu, aby bránilo výsledek, začalo mít problémy.

Neuplynula ani minuta ze druhé půle a domácí se mohli radovat z druhého gólu. Pitroipa si nelámal hlavu, jak přejde přes dva obránce, prostě kolem nich prošel, stačil vypálit, trefil ovšem pouze boční síť. O pár chvil později pálil z dobré pozice Ekoko, ovšem jeho přízemní střela rovněž o kousek nezamířila mezi tři tyče.

V 54. minutě se po pár odrazech dostal k míči Féret, který ho z dálky napálil, také však bránu netrefil. O deset minut později na druhé straně vyzkoušel štěstí Privat, nicméně Costil byl v brance pozorný. Poté znovu dobře vypálil za hranicí vápna Ekoko, jeho rána ale byla zablokována do zámezí.

Sochaux ucítilo šanci, jakmile se svěřenci trenéra Antonettiho zatáhli a poté už jen bránili výsledek. V obraně se přitom objevily některé hrubice, které hosté mohli potrestat. Škoda pro ně, že v 77. minutě zastavil Perquise ofsajd, i když on branku nakonec stejně netrefil. V 89. minutě neměl rovněž přesnou mušku Davies.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele