30. kolo
01.04.2012 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Lyon 1:1

V zápasu dvou rozdílných poločasů nakonec neuspěl nikdo - Lyon dokázal vyrovnat v Rennes a oba kluby si připisují po jednom bodu.

Domácí by se v případě výhry přiblížili svému soupeři na pouhé dva body, a po brance Erdinga z páté minuty to tak dlouho vypadalo; 14 minut před koncem však srovnal skóre Lisandro Lopez. Les Gones se tak posunuli na čtvrté místo, kde díky lepšímu skóre vystřídali Toulouse; Rennes zůstává sedmé.

Celou první půli byli jasně lepším týmem Les Rouge et Noir. Mevlüt Erding prověřil Llorise hned po zahájení nepříjemnou hlavičkou, kterou reprezentační gólman eliminoval, avšak tureckého forvarda to nakonec mrzet nemuselo. Už po pěti minutách hry totiž převzal Féretův centr z levé strany, využil chyby v bránění dvojice Umtiti - Dabo a nemilosrdně zakončil - 1:0.

A Rennes mohlo své vedení krátce poté navýšit, avšak Jonathan Pitroipa, jenž byl v prvních minutách u všeho podstatného, napálil v sedmé minutě po průniku do vápna tyč.

Lyon vytvářel jednu individuální hrubku za druhou, nedokázal pokrýt míč a jeho hráči byli v každé situaci o krok pozadu, nicméně efektní, leč neefektivní styl Rennes nakonec k dalšímu gólu nevedl. Jednu z velkých šancí měl Théophile-Catherine, který ve 36. minutě málem využit Lovrenova selhání, ale Lloris mu dobře vykryl střelecký úhel a nedovolil míči proniknout mezi tři tyče.

I druhou půli začali lépe domácí a hned ve 47. minutě musel být Lloris opět napozoru proti voleji Erdinga, nicméně obraz na hřišti se rychle změnil a lyonští srovnali tempo.

A to se mohlo gólově odrazit v 73. minutě, kdy si Gomis zpracoval míč na prsa a pronikl do vápna, ale vystřelil pouze do míst, kde stál připravený Costil. O tři minuty později však už bylo vyrovnáno - přímý kop Michela Bastose propadl až k neubráněnému Lisandrovi, který sice nejprve napálil svůj úctyhodný volej do tyče, ale to ho nakonec nemuselo mrzet, neboť míč se odrazil zpátky k němu a podruhé zblízka již bránu nešlo minout - 1:1.

V samém závěru ještě mohli o výhrách svých týmů rozhodnout Feret a Pied, jenže oběma jejich střely z dálky bez potíží zlikvidovali brankáři, a tak rozhodčí ukončoval střetnutí za stavu nic neřešící remízy.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Langi

Musíme Tip: 1:2

Reagovat
juninho8

tak tak musime!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele