17. kolo
10.12.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Brest byl proti Rennes lepší, bere ale znovu pouze bod

Brest dnes znovu dokázal, v čem že je v celé Francii nejlepší. Získal již letošní jedenáctou remízu a minimálně v tomto se mu žádný jiný tým z Ligue 1 nemůže rovnat.

Celá nadpoloviční většina z posledních deseti zápasů Brestu skončila remízou. Pokud byste si chtěl vsadit na nějaký výsledek tohoto týmu, nula je téměř jistotou. Po Saint-Étienne obral tým okolo českého dirigenta Maria Lička o body i Rennes a na sestupové pásmo má tak stále dvoubodový náskok. Naproti tomu Rennes v lize ztratilo již podruhé za sebou a náskok prvního Montpellieru je tak stále markantní - sedmibodový.

Utkání přitom lépe zahájili domácí borci, již v samém úvodu se do poměrně nebezpečného zakončení dostal znovuzrozený střelec Jonathan Pitroipa, nicméně jeho tvrdou ránu vyrazil Steeve Elana. Na druhé straně odpovídal Nolan Roux, největší hvězda hostujícího týmu, jenž znovu dokázal, proč je svým i ostatními týmy tak ceněný. Jeho střela zpoza vápna ale nakonec pouze olízla brankovou konstrukci.

Brest se i nadále hnal do útočení, ve 14. minutě bylo před gólmanem Benoitem Costilem znovu horko. Na centr Gregoryho Lorenziho si znovu naběhl aktivní Nolan Roux, jenž přiťkl lépe postavenému Edenu Ben Basatovi; štěstí ale nepřálo ani izraelskému útočníkovi. I jeho pokus totiž skončil na břevně.

Úvodní branka konečně přišla o dvě minuty později, radovali se hostující fotbalisté a fanoušci. Ovšem nebyl by to snad dnešní zápas, kdyby jim předtím nezatrnulo při nastřelení tyčky. Tentokrát to byl Bruno Grougi, jehož střela se odrazila od rámu Costilovy svatyně, nicméně dobře postavený Roux tentokrát nedal soupeři šanci vyváznout tak lehce jako při předešlých dvou pokusech a ze šesti metrů dorazil míč do sítě - 0:1.

Rennes se po inkasované brance probralo a konečně také ukázalo něco ze svého ofenzivního umu. Tongo Doumbia ale se svou přízemní ranou z 24. minuty nemohl proti připravenému Elanovi uspět. Vyrovnání přišlo zhruba po půlhodině hry ze standardní situace. Tu zahrával kdo jiný než Julien Férét, na jeho přímý kop si nejlépe naskočil Romain Danzé a na vzdálenější tyči jednoduše zavěsil - 1:1.

I přesto to byl ale i ve druhém poločase hostující celek, který se prezentoval aktivnějším fotbalem. Nicméně ani Mario Lička, ani Nolan Roux se ve svých pozicích prosadit nedokázali, a Brest tak musí nadále čekat na první letošní vítězství ze soupeřova stadionu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

plichta 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jetsli vyhra domacich,tak max. o gol.... ale videl bych to tez na plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

prvni vitezstvi pro Brest v sezone

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo dobre Brest hlavne Mario Licka v posledni dobe tam zacina hrat hodne dobre Bilek by ho mohl vyzkouset v par pripravnych zapasech myslim ze by na repre v pohode mel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele