29. kolo
25.03.2012 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse bez problémů porazilo Auxerre a je znovu čtvrté

Na první vítězství v roce 2012 stále marně čeká poslední Auxerre. Tým, jenž ještě v minulé sezoně překvapil svou účastí v Lize mistrů, strádá nejen bodově a nyní padl i na hřišti ambiciozního Toulouse. Jedinou branku vstřelil domácí Franck Tabanou.

Jean-Guy Wallemme tak na svou ligovou premiéru na lavičce Auxerre v dobrém vzpomínat nebude. Jednalo se o třináctou porážku v sezoně, tým nezvítězil již ve dvanácti zápasech po sobě jdoucích. AJA tak na nesestupové pozice ztrácí již pět bodů. Naproti tomu Toulouse se daří a v Ligue 1 neprohrálo již od poloviny února. Ze čtvrtého místa, zajišťující účast v Evropské lize, tak opět sesadilo konkurenční Lyon.

Fialoví byli aktivnějším a lepším celkem od úvodních minut, nicméně pokusy Francka Tabanoua, Moussy Sissoka a Emmanuela Riviera gólmana Oliviera Sorina v bráně Auxerre neprověřily. První střela na branku přišla zhruba po půlhodině hry, Pavel Ninkov nacentroval zprava na Riviera, jenž se do míče opřel hlavou. Štěstí mu ale znovu nepřálo, když jeho hlavička skončila v náručích připraveného gólmana.

O pár okamžiků později se domácí fotbalisté i příznivci dožadovali odpískání pokutového kopu za faul na záložníka Sissoka, kterého se dopustil gólman Sorin. Rozhodčí však zůstal neoblomný, a penalta se tak nekopala. Toulouse se přesto brzy nato ujalo zaslouženého vedení. Sedm minut před koncem našel Reggatin svým centrem dobře postaveného Tabanoua; ten si dal se zpracováním chvíli načas, jeho zakončení ale bylo o to brilantnější. Levačkou přímo do horního růžku branky - 1:0.

První opravdový pokus v podání hostů přišel až ve druhém poločase, nicméně ani ten by - pokud by se nejednalo o první střelu - nestál za zmínku. Alain Traoré nepálil z veliké vzdálenosti příliš povedeně. Hosté se však pomalu dostávali více a více do hry, Toulouse ale jako by to neznepokojovalo a využívalo rychlých nohou Reggatina a Tabanoua, aby rychle přecházelo do protiútoků.

Roy Contout si připravil dobrou palebnou pozici, nicméně na brankáře Aliho Ahamadu to ani náznakem nestačilo. Pět minut před koncem si Auxerre dokonce vytvořilo tlak, nebezpečný balon do šestnáctky poslal Sebastien Grichting, nicméně žádný z jeho spoluhráčů se v příhodné pozici nenacházel.

Poslední slova ale přesto měli domácí. Po rychlém kontru, který započal Daniel Braaten, se do zakončení dostal Sissoko. Jeho ránu si pak do vlastní sítě téměř srazil Willy Boly. V nastaveném čase pálil po další Braatenově nahrávce mimo opět Sissoko, a utkání tak skončilo pouze 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bez problémů 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele