32. kolo
18.04.2012 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Lyon 3:0

Toulouse stále bojuje o Evropskou ligu, Lyon se pomalu loučí s Ligou mistrů. Takové jsou závěry po dnešním zápase, v němž domácí Les Violets až překvapivě snadno smetli věhlasného soupeře drtivým skóre 3:0.

Výhra posunula Toulouse na páté místo a 53 bodů, čímž se jim podařilo vyrovnat právě Lyon, a od jistého místa v Evropské lize je tak dělí pouze horší skóre. Nutno říci, že šlo o vítězství zasloužené - Casanovovi svěřenci podali jeden z nejlepších výkonů posledních týdnů a z předcházejících porážek s Lille a Valenciennes se oklepali skutečně ve velkém stylu. O góly se postarali postupně Pantxi Sirieix, Emmanuel Riviere a Umut Bulut.

Lyon se tak uvrtal zpět do problémů. Jestliže ještě před prohraným pohárovým finále s Marseille měli Gardeho svěřenci skvělou formu a útok na Ligu mistrů vypadal velmi reálně, momentálně je propast mezi nimi a třetím Lille už šest bodů, a ofenziva, tedy ta část týmu, která u Les Gones platí jednoznačně za pozitivum, vyšla dvakrát za sebou naprázdno.

Toulouse na unavené lyonské vlétlo hned od začátku a po deseti minutách už vedlo. Mouhamadou Dabo totiž nedokázal zneškodnit centr mladého Adriena Regattina a ten tak mohl propadnout až ke kopačkám Sirieixe, který nekompromisně otevřel skóre zápasu - 1:0.

Výborně hrající domácí se dočkali navýšení náskoku ve 22. minutě. Akci založil opět aktivní Sirieix: zkušený baskický záložník předložil milimetrový centr Rivieremu, který překonal Llorise svým pátým zásahem v sezoně - 2:0. Toulouse bylo zkrátka mnohem lepší, agresivnější, u každého míče bylo dřív a oproti předcházejícím zápasům přidalo i dostatek důrazu před bránou.

Hned z následující akce se však mohl prosadit Alexandre Lacazette, jehož střela se pouze otřela o tyč, a tak se o slovo přihlásili i do té doby naprosto opaření hosté. Po mladém křídelníkovi zahrozil ještě Bafé Gomis, ale Ahamadu neohrozil. Na druhé místě mohl o zápasu definitivně rozhodnout minutu před přestávkou opět Riviere, proti němuž však zasáhl skvělý Lloris.

Rémi Garde vyslal do druhé půle Lopeze s Bastosem a také (poprvé v kalendářním roce) Gourcuffa, ale ani největší ofenzivní hvězdy nezmohly proti odhodlanému soupeři nic. Hra se sice trochu vyrovnala, za což mohl zejména velmi dobře hrající Gourcuff, ale kolabující obrana Les Gones nakonec povolila ještě jednou.

Běžel už nastavený čas, když Umut Bulut, náhradník za Riviera, pojistil skóre třetí brankou. Turecký forvard předvedl skvělou individuální akci, ještě jednou ztrapnil lyonskou defenzivu a tváří v tvář vybíhajícímu Llorisovi neomylně zatloukl poslední hřebík do favoritovy rakve - 3:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Langi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

niekde som čital, že pre kartove tresty nemože nastupit Abdenour a Tabanou...to by bola citelna strata pre Toulouse....Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze je to pravda

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele