10. kolo
28.10.2012 14:00 CET
4 : 4
(1:4)

Reportáž

Úžasná přestřelka v Bretani, Lorient remizoval s Ajacciem 4:4

Neuvěřitelný obrat dokázal zplodit Lorient doma proti Ajacciu. Kde kdo si z domácích po skončení prvního poločasu myslel, že získat body bude už jen hodně velký zázrak - o ten se ale Les Merlus nakonec opravdu postarali. Ve druhém dějství dokázali dohnat tříbrankové manko a nakonec remizovali v divokém utkání 4:4.

Už už to vypadalo, že Lorient utrpí podobný debakl jako minulý týden, kdy ve Valenciennes obdržel dokonce šest branek. A když po 58 vteřinách hry zamířil po nedůraznosti obrany přesně mezi tři tyče Belghazouani, kde kdo si možná vzpomněl právě na předchozí kolo. A to navíc v 11. minutě navýšil skóre Mutu, jenž z první poslal do brány centr od Eduarda.

Svěřencům kouče Christiana Gourcuffa se přece jenom podařilo srovnat stav ve 33. minutě. Traoré směřoval míč dopředu, odkud z vápna z celkem velkého úhlu dokázal prostřelit gólmana Ochoau pohotový Lautoa. Pak na řadu přišla hrůzostrašná lorientská pětiminutovka, kterou měl ve své režii Eduardo.

Nejprve hostům pět minut před koncem navrátil dvougólové vedení, když nádhernou střelou nedal brankáři Audardovi žádnou šanci a chvilku později předvedl další skvostnou ránu přesně k tyči, po které se Audard opravdu jen marně natahoval. Bretaňský klub byl v tu chvíli zralý na hození ručníku do ringu.

Dost mu ale pomohl start do druhého poločasu. Stejně jako soupeř i Loeirnt skóroval těsně po hvizdu rozhodčího na znamení jeho začátku. O snížení se postaral Aliadiére, jehož kolmicí vyslal střídající Barthelme. V 62. minutě zase zahrozil Mutu, tentokráte ovšem měli domácí štěstí, jelikož Rumun napálil tyčku.

Dvanáct minut před koncem byl Lorient blízko úspěchu, jeho třetí zásah zařídil znovu Aliadiére, který se po centru Giulyho dobře zorientoval a u vzdálenější tyčky hlavou poslal míč do sítě. Ve čtvrté minutě nastavení bylo vyrovnáno, když si Sunu naskočil co nejvýše na centr Traorého a také hlavou zavěsil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

a to vždycky nadávám, že ve Francii to moc nepadá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele