19. kolo
22.12.2012 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Stade Reims 2:2

Lorient byl doma proti Remeši favoritem, ale nakonec to byli hosté, kdo byl blíže k výhře, která by v jejich případě byla vůbec prvním venkovním úspěchem sezony. Proti byl Pedrinho, jehož vyrovnávací gól přišel pár vteřin před odpískáním.

Les Merlus však mohou konečného výsledku litovat i přes vydřený bod - před utkáním totiž vyhráli šestkrát v řadě, a pokud by se tato série dnes podařila prodloužit, zapsala by se do análů jako nejdelší v klubové historii. A jakou lepší příležitost si přát, než nastoupit proti týmů, který naposledy vyhrál 6. října a venku se mu vůbec nedaří?

Remeš se však rozhodla postavit papírové předpoklady na hlavu a už v páté minutě se dostala do vedení prostřednictvím Odaïra Fortese. Lorient vyrovnal až ve druhé půli díky Barthelmemu, ale na druhé straně zareagoval dvacet minut před koncem druhou brankou Gaëtan Courtet - a zdálo se, že hosté už velecenné vítězství uhájí. Smělé plány tak musel překazit až sváteční střelec Pedrinho.

Lorient se nicméně i nadále drží ve skupince týmů bojujících o důležité čtvrté místo. Remeš naproti tomu nevyhrála už deset zápasů v řadě, ale i získaný bod nováčkovi pomohl k posunu na "bezpečnou" patnáctou příčku.

Není překvapením, že obraz hry od začátku ovládali domácí fotbalisté, a první gól hostů tudíž padl z protiútoku. Rychlý kontr vedl Courtet, jehož finální přihrávku převzal Fortes, popoběhl směrem k Audardovi a elegantně prostřelil zkušeného brankáře - 0:1.

Lorient se samozřejmě snažil vyrovnat a málem se to povedlo ve 20. minutě, kdy spolupráce Aliadiéreho s Corgnetem ve vápně vyústila v nebezpečnou střelu a Agassův zákrok. Fanoušci si tak na další branku museli počkat až do 47. minuty - Enzo Reale se vydal na výlet po křídle a zakončil jej přihrávkou na Barthelmeho, jehož přízemní střela z levé strany zapadla do sítě - 1:1.

Remeš se však nehodlala vzdát vidiny tří bodů a v 70. minutě opět vedla. Courtet, sám bývalý hráč Lorientu, se prosadil po povedené individuální akci, odstartované nahrávkou od Fortese a zakončené přesnou střelou za Audardova záda - 1:2.

A když už se zdálo, že se hostům podaří dokonale šokovat celou Francii, přišel lorientský zachránce a jeho vyrovnávací branka. Hosté odvrátili jeden z pokusů na rohový kop, ke kterému se postavil Reale a míč proletěl až k Pedrinhovi - a brazilský pravý bek neměl s dorážkou z blízké vzdálenosti větší problémy. 2:2.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele